BIDEN NAJAVIO POJAČANJE SNAGA U EUROPI! NATO poručio Putinu: ‘Nećeš pobijediti’

Wikimedia Commons

Predsjednik SAD-a Joe Biden rekao je prije početka samita NATO-a u Madridu kako će njegova država pojačati vojni postav u Europi.

Putin je prekinuo mir u Europi. SAD i saveznici pojačavaju snage, dokazujući da je NATO potrebniji nego ikad”, izjavio je.

Istaknuo je kako će SAD povećati broj razarača u Španjolskoj s četiri na šest. Uspostavit će i stalno zapovjedništvo za 5. armijski korpus u Poljskoj, rasporediti dodatnu rotacijsku brigadu u Rumunjskoj, rasporediti dvije dodatne eskadrile F35 u Velikoj Britaniji, pojačati rotacijske postrojbe u baltičkim državama te rasporediti dodatne snage protuzračne obrane u Njemačkoj i Italiji.

Španjolski premijer Pedro Sanchez Vladimiru Putinu uputio je poruku.

“Šaljemo snažnu poruku Putinu: Nećeš pobijediti”, rekao je u ime NATO-a.Njemački kancelar Olaf Scholz kazao je kako će saveznici u NATO-u nastaviti opskrbljivati Ukrajinu oružjem.

“Dobro je da zemlje koje su ovdje okupljene, ali i mnoge druge, daju svoj doprinos kako bi se Ukrajina mogla obraniti – pružanjem financijskih sredstava, humanitarne pomoći, ali i pružanjem oružja koje je Ukrajini hitno potrebno”, rekao je Scholz. “Nastavit ćemo to činiti, i to intenzivno, sve dok bude potrebno Ukrajini da se brani”, dodao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI