BEZOS VIŠE NIJE NAJBOGATIJI ČOVJEK NA SVIJETU: Pretekao ga je vlasnik Tiffanyja i Louis Vuittona

Foto: Wikimedia Commons

Francuski milijarder Bernard Arnault ponovno je nadmašio Jeffa Bezosa kao najbogatija osoba na svijetu nakon što je neto vrijednost osnivača Amazona pala za 13,9 milijardi dolara u jednom danu.

Arnaultova tvrtka, čije se podružnice sastoje od vrhunskih modnih kompanija poput Louis Vuittona, Sephore, Moet & Chandon i Tiffany & Co., u ponedjeljak su zabilježile neto vrijednost od 195,8 milijardi dolara, dok je Bezos iznosio 192,6 milijardi dolara.

Bezos je na trenutak izgubio titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu 20. srpnja kada ga je njegova raketa Blue Origin lansirala u suborbitalni prostor. Ovog je tjedna ponovno izgubio vrijednu titulu kada su dionice Amazona pale za sedam posto nakon što je tvrtka izvijestila o slabijem rastu u drugom tromjesečju od onoga što se ranije očekivalo, prema Marketwatchu.

I Arnault i Bezos značajno su povećali svoje bogatstvo tijekom pandemije, budući da je bogatstvo francuskog poslovnog tajkuna prošle godine poraslo za gotovo 100 milijardi dolara. Bezos je prošle godine također ušao u povijest kao prva osoba procijenjena na 200 milijardi dolara zbog velikog Amazonovog uspjeha tijekom pandemije.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI