BEZ SRAMA: Umalo smijenjena ministrica hvali se po Europi o kurikularlnoj reformi

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak će u ponedjeljak u Londonu na Svjetskom forumu o obrazovanju predstaviti kurikularnu reformu, a iduća dva dana u Bruxellesu, na odborima Europskog parlamenta, sektorske prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU te nazočiti Europskoj konferenciji o svemiru.

Ministrica Divjek će sutra u Londonu na Svjetskom forumu o obrazovanju (Education World Forum), kojem je tema “Jedna generacija – Što je potrebno za transformaciju obrazovanja?”, održati izlaganje pred svjetskim stručnjacima u području obrazovanja o ciljevima kurikularne reforme u Hrvatskoj, rezultatima eksperimentalne provedbe i tijeku provedbe obrazovne reforme, priopćeno je u nedjelju iz Ministarstva.

Tijekom boravka u Bruxellesu, u utorak i srijedu, 21. i 22. siječnja, ministrica će u Europskom parlamentu – članovima Odbora za kulturu i obrazovanje (CULT) te Odbora za industriju, istraživanje i energetiku (ITRE) – predstaviti prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU u području obrazovanja, istraživanja i svemira.

Budući da Europski parlament dijeli s Vijećem ovlast usvajanja i izmjenjivanja zakonodavnih prijedloga, tijekom svojega predsjedanja Hrvatska će koordinirati pregovore država članica s Europskim parlamentom.

U utorak će Divjak nazočiti 12. Europskoj konferenciji o svemiru (12. European Space Conference) gdje će kao plenarna govornica govoriti o hrvatskoj poziciji i ciljevima predsjedanja Vijećem EU u području razvoja svemirskog sektora EU, ali i Europe općenito.



“Poseban naglasak bit će na nužnosti komplementarne specijalizacije svih država članica u području razvoja svemirskih tehnologija te na važnosti svemirskog sektora u rješavanju gorućih problema današnjice, poput klimatskih promjena. Bit će naglašena i uloga sektora u poticanju istraživanja i inovacija te motivaciji i inspiraciji mladih pri odabiru budućih zanimanja”, navode iz Ministarstva.

Na konferenciji će sudjelovati i državni tajnik Tome Antičić koji će, zajedno s generalnim direktorom Europske svemirske agencije (ESA) Janom Wörnerom, sudjelovati na panelu “Radeći zajedno kako bismo sačuvali naš planet: Jačanje međunarodne suradnje na klimatskim i ekološkim izazovima”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI