Beus Richembergh protestira: ‘Ovo je vrhunac realitija u koji se pokušava pretvoriti Sabor u ovom mandatu’

Patrik Macek/PIXSELL

"Danas su stradali i Sinčić i drugi kolege koji su bili blizu. Stražu smo doveli u nezgodnu situaciju da provedu jedan nalog", izjavio je Beus Richembergh

Tijekom saborske sjednice s koje je izbačen zastupnik Ivan Pernar, Goran Beus Richembergh kritizirao je prethodnu situaciju:

“Ja protestiram, bilo je mjera uklanjana sa sjednice. Ovo je vrhunac realitija u koji se pokušava pretvoriti Sabor u ovom mandatu. Pozivam da dobro razmislimo hoćemo li ovakvim ponašanjem i dalje ugrožavati dignitet ovog visokog doma. U situaciji kada nije moguće provesti određenu mjeru, nije pametno narediti fizičku intervenciju. Danas su stradali i Sinčić i drugi kolege koji su bili blizu. Stražu smo doveli u nezgodnu situaciju da provedu jedan nalog”, izjavio je Beus Richembergh te dodao:

“S druge strane, zadaća zastupnika je da provedu i poštuju nalog predsjedavajućeg. Ima cijeli niz načina kako mogu prosvjedovati. U ovom domu akreditirano je mnoštvo novinara i sve redakcije. Sve što se ne može reći u sabornici, može se reći ispred nje. Ali koristiti Sabor da se teatralno pokazuju mišići je krajnje nekorektno. Međutim, ono što je iznimno važno reći, u takvim situacijama gdje bez fizičkog konflikta ne možemo riješiti problem, bilo bi dobro da predsjedavajući prekine sjednicu i da se ona ne može nastaviti isti dan”, zaključio je Beus.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI