BEROŠ POSJETIO BRODOSPLIT ‘U trenutku kad je bilo lakše ostati doma, u Brodosplitu su našli načina kako da se prilagode epidemiološkoj situaciji’

Ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, dr. med., danas je posjetio Brodograđevnu industriju Split gdje je obišao proizvodne pogone i tom prigodom ocijenio kako bi Brodosplit mogao biti uzor organizacije u novom-normalnom ako virus ostane među nama dalje u populaciji.

“Brodosplit se, provodeći preporuke Nacionalnog stožera, uspio obraniti od prodora koronavirusa. To je velika tvrtka od 2000 zaposlenih i drago mi je što su mi oni rekli da su se osjećali kao da im je Nacionalni stožer stalno na raspolaganju jer smo se trudili svima odgovoriti čim prije i dati točne relevantne informacije. Prema rezultatima znanstvenika sa Sveučilišta u Splitu možemo zaključiti da su mjere koje su provodili bile iznimno učinkovite jer su spriječili proboj Koronavirusa u Škver. A to je tim veći uspjeh jer su uspjeli zaštititi radnike i proizvodni proces”, naglasio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ministra su dočekali član Uprave Brodosplita Tomislav Čorak i savjetnik uprave za korporativnu sigurnost Boško Ramljak, koji su ga upoznali s aktualnim poslovima i projektima šetnjom kroz proizvodne pogone, koji u okviru preporučenih mjera funkcioniraju i dalje i nastavljaju proizvodni proces, štiteći sigurnost osoblja, kupaca i poštujući propise i protokole koje je utvrdila Vlada RH.

“U trenutku kad je bilo lakše ostati doma, u Brodosplitu su našli načina kako da se prilagode epidemiološkoj situaciji i naprave iskorak i omoguće da poslovni procesi ne trpe. Samo oni koji su bili nužni za proizvodni proces su radili u brodogradilištu, dok su mnogi, koji su bili u mogućnosti radili od kuće. Prema tome, rekao bih da je to jedan jako dobar način organizacije u uvjetima novog, gdje se moramo prilagoditi novim okolnostima. Prateći zadnjih nekoliko mjeseci , moram zaista čestitati i reći da bi ovaj model organizacije mogao poslužiti kao uzor organizacije u novom-normalnom ako virus ostane među nama dalje u populaciji”, rekao je ministar Beroš.

U Brodosplitu je inače zaposleno preko 2200 radnika, ali danas ih radi 1700, jer dio radnika radi od kuće. Nastavljaju se poduzimati sve potrebne mjere zaštite svih radnika i njihovih obitelji, u svrhu nastavljanja proizvodnog procesa i kontinuiranog rada pogona i radionica na izgradnji brodova i offshore projekata.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI