BEROŠ ODGOVORIO LIJEČNICIMA: ‘Moja savjest je čista, radim to za hrvatske građane! Da vam sad pozli, tko bi vam pomogao?’

Foto: Screenshot/N1

Ministar zdravstva Vili Beroš u ponedjeljak je komentirao odluku udruga liječnika obiteljske medicine da se ne odazovu na sudjelovanje na okruglom stolu.

“Neke kolege su konstruktivni, imaju i prijedloge, a neki ne žele razgovarati, odnosno više vole razgovarati preko medija, a to nije dobar način”, istaknuo je ministar Beroš.

Radi se o izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, prema kojemu bi se liječnici obiteljske medicine iznimno uključili u djelatnost Hitne. Ministarstvo je pozvalo liječnike i da raspravljaju o predloženom Zakonu o sigurnosti prometa.

“Prijedlog zakona ide u javno savjetovanje tijekom čega svi mogu dati primjedbe i sugestije i nakon toga očekujem da će ponovno biti organizirana radna skupina koja će se očitovati o tome”, izjavio je Beroš.

“Riječ je o izvanrednim okolnostima i nema govora da bi netko izvan radnog vremena trebao raditi u Hitnim službama. Ova administracijama prepoznala je nelogičnosti, a moj zadatak je to ispraviti. Svi su dobrodošli, svi koji imaju konstruktivne prijedloge”, nastavio je.



“Ne bojim se opstrukcija, moja savjest je čista, radim to za hrvatske građane. Izložen sam napadima, a cilj je unaprijediti sustav”, kaže.

“Da vam sad pozlije, da je neki liječnik u blizini, zar ne bi trebao izaći iz svoje ordinacije i pomoći vam? Ja mislim da bi. Dakle, o tome je riječ”, objasnio je ministar.

“Zakon je jedno mjesto, a uredba o koeficijentima je drugo. Niz je elemenata. Sad smo u osnovnoj fazi, a to su izmjene zakona, to je pravac kretanja”, ističe.

“Ova administracija nije imala skrivenu namjeru dodatno opteretiti liječnike primarne zdravstvene zaštite. Ovo radimo zbog hrvatskih pacijenata”, napomenuo je.

“Nećemo ukidati bolnice, spajat ćemo ih. Veliki je posao pred nama, ovaj posao je ekstremno opterećenje. Ne radimo to radi sebe nego jer smo uočili određene disfunkcionalnosti i želimo ih ispraviti. Sutra kad ne budem ministar, pitat ćete me što sam napravio”, rekao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI