BEROŠ OBIŠAO RADOVE NA OBNOVI KB MERKUR: ‘Ispričavam se pacijentima zbog buke, izmjestili smo djelatnosti koje smo mogli’

Screenshot/N1

Poput mnogih zgrada, tako je i Klinička bolnica Merkur stradala u potresu, ali se sada obnavlja. Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je obišao radove, a nakon toga je s ravnateljem KB-a Merkur Mariom Starešinićem komentirao što se dosad napravilo, objavio je N1.

“Zahvaljujem izvođačima što su se uhvatili radova. Bio je problem organizirati funkcioniranje ostalih službi u bolnici, još je prisutan virus, nismo mogli zatvoriti aktivnosti zbog obnove. To je velik izazov”, rekao je Beroš.

Ujedno se ispričao pacijentima koji se ondje oporavljaju zbog buke koja dolazi od radova.

“Izmjestili smo djelatnosti koje smo mogli. Tu je transplantacijski centar koji nije stao. U blizini je gradilišta, ali ne može drugačije”, istaknuo je.

Ministar je dodao kako će na tjednoj bazi obilaziti bolnice koje se obnavljaju.



“Posljednjih mjeseci upozoravam da osim zdravstvene zaštite politički zadatak nam je obnova. Dobili smo ne mala sredstva EK-a, imamo rokove. Mislim da ćemo uspjeti ostvariti cilj. Ići će se u optimalizaciju procesa i infrastrukture”, zaključio je Beroš.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI