BEROŠ O VELIKOM BROJU NOVOZARAŽENIH: ‘Ključ krize je u rukama građana’

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako je u srijedu 611. dan krize. U Hrvatskoj je zabilježen 4.571 novi slučaj zaraze što je drugi najveći broj novozaraženih od početka epidemije, a poručio je i kako je “ključ krize u rukama građana”.

Naglasio je kako će “država učiniti sve da pripremi zdravstveni sustav da bude korak ispred virusa, što je do sada i bio slučaj, ali ključ krize je u rukama građana i njihovog odgovornog ponašanja”.

“Cijepljenje je definitivno glavni izlaz iz ove krize i jedna je vrsta preventive koja je u medicini majka svega”, rekao je Beroš. Još jednom je pozvao građane na cijepljenje.

“Sve su to elementi koji ukazuju na brzinu širenja ove bolesti”, istaknuo je resorni ministar.

Iznio je podatke o tome kako je dodatnom dozom cijepljeno više od 10 tisuća hrvatskih građana, dok je u utorak utrošeno 9.640 doza cjepiva među kojima je najveći broj prvih doza, 4.516.



Beroš je rekao kako to “dodatno veseli”.

Dotaknuo se i broja hospitaliziranih te naveo kako je “u četvrtom valu, nešto manji broj hospitaliziranih pacijenata, ali to ne smije dovesti do opuštanja”.

Osvrnuo se i na najavljenu reformu zdravstvenog sustava.

Ministar je rekao da je ministarstvo u potpunosti odlučno objediniti javnu nabavu.

“U komunikaciji smo sa Središnjim uredom za javnu nabavu i u suglasju s njim ćemo odrediti daljnje korake kojima ćemo centralizirati javnu nabavu svih dobara u zdravstvenom sustavu, a istodobno će se i standardizirati zdravstvena usluga kako bi se građanima omogućila jednakopravnost u pristupu zdravstvenoj zaštiti”, istaknuo je Beroš.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI