BEROŠ NE KRIJE ZADOVOLJSTVO ALI I UPOZORAVA: Njemačka uvela nova i stroža pravila i novu korona kartu!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je na Twitteru da “nova pravila Njemačke pokazuju utemeljenost statusa Hrvatske kao najsigurnije destinacije”.

“Nova pravila Njemačke iznova pokazuju utemeljenost statusa Hrvatske kao najsigurnije destinacije. Izjednačavajući uvjete za povratak za sve županije, Hrvatska je ocijenjena najmanje rizičnim područjem za njemačke posjetitelje. Učvrstimo ovu poziciju poštivanjem mjera i cijepljenjem”, napisao je Beroš.Podsjetimo, Njemačka od danas uvodi nova pravila za svoje građane koji se vraćaju s ljetovanja. Svi će na granici morati pokazati ili test, ili dokaz o potpunom cijepljenju, ili dokaz da su preboljeli COVID.

Uvode se ograničenja za povratnike iz visokorizičnih područja – gdje je sedmodnevna incidencija kontinuirano iznad 100, gdje su bolnički kapaciteti popunjeni u visokom postotku i gdje je mali postotak testiranih te iz područja gdje je virus mutirao.

Hrvatska incidencija trenutačno iznosi 28 i mnogo je bolja nego u sredozemnim konkurentnim zemljama. Što je vrlo dobra vijest a to pokazuje i ovaj vikend koji je po prometu i turistima ravan onom  iz 2019.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI