BEROŠ IZ VARAŽDINA: ‘Sustav je na nogama, dvoje ljudi je trenutno na operaciji 19 je teško ozlijeđenih’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Teška prometna nesreća dogodila se na autocesti A4 području Varaždinske županije, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec.  12 putnika, poljskih državljana, poginulo je u uzlijetanju autobusa s autoceste, deseci su prevezeni u bolnice u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na konferenciji za medije ispred varaždinske bolnice da je trenutno 19 teško ozlijeđenih bolesnika, 13 lakše ozlijeđenih. U OB Varaždin je 11 bolesnika, 5 s teškim ozljedama koji su na odjelu za intenzivnu njegu.

“U bolnici u Čakovcu su dvije pacijentice koje su lakše ozlijeđene, na Rebru je šest bolesnika, jedna osoba je preminula tijekom obrade i kod jedne ženske osobe operacija traje i trajat će još dugo jer se radi o višestrukim tjelesnim ozljedama i sa stanjem koje je od životne ugroze. U Draškovićevoj nalazi se osam bolesnika, četvero ih je na intenzivnoj, dvoje je u operacijskog sali, dvoje je još u obradi. U KB Dubrava imamo šest hospitaliziranih, svi su nažalost teško ozlijeđeni i u tijeku su dvije operacije”.

“Promptno se svi zbrinjavaju, zdravstveni sustav je od jutra na nogama”, rekao je Beroš te se zahvalio svima ravnateljima koji se vraćaju s godišnjih zbog ovog događaja te svim žurnim službama koji su brzo bili na terenu. Radimo sve što je moguće da bismo zbrinuli sve zbrinute putnike. Moj plan je danas obići sve bolnice, a oko 15 sati u Zagreb slijeće poljski kolega pa ćemo zajedno u jednoj bolnici posjetiti pacijente”, kazao je Beroš.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI