Bernie Sanders i Michelle Obama dali su potporu Joeu Bidenu

Screenshot

Bivša prva dama Michelle Obama, suparnik Bernie Sanders te istaknuti republikanac John Kasich udružili su snage kako bi pokazali jedinstvo u podršci demokratskom kandidatu za američkog predsjednika Joeu Bidenu u ponedjeljak, na uvodnoj večeri demokratske konvencije.

Na konvenciji, koja se održava u Milwaukeeu, predstavljena je široka koalicija protiv predsjednika Donalda Trumpa.

Bivša prva dama Michelle Obama predvodila je paradu govornika koji su se založili za Bidenovo predsjedništvo na četverodnevnoj virtualnoj konvenciji kako bi ga formalno imenovali za demokratskog izazivača Trumpa na američkim izborima 3. studenoga.

“Kao odgovor na neviđeni skup kriza s kojima se suočavamo, potreban nam je neviđeni odgovor – pokret, kao nikada do sad, ljudi koji su spremni da se ustanu i bore za demokraciju i pristojnost”, rekao je Bernie Sanders.

Pandemija koronavirusa prisilila je demokrate da smanje okupljanje u Milwaukeeu i pretvore ga u dvosatni događaj sa virtualnim govorima.



Konvencija je sadržavala rasprave s biračima iz cijele zemlje koji su opisali svoju borbu s virusom i suočavanje s padom ekonomije i zdravstva.

Upućen je i poziv na široki obračun sa sustavnim rasizmom i policijskom brutalnošću nakon prosvjeda koji su izbili nakon smrti Afroamerikanca Georgea Floyda u Minnesoti, ispod koljena bijelog policajca.

Govoreći iz Houstona, Floydov brat Philonise Floyd uveo je trenutak šutnje i odao počast ostalim crnim žrtvama policijskog nasilja.

“Dakle, na nama je da nastavimo borbu za pravdu. Naši postupci bit će njihova zaostavština”, rekao je Floyd.

Biden, koji je bio potpredsjednik za vrijeme predsjednikovanja Baracka Obame, u utorak će službeno biti nominiran za demokratskog izazivača Trumpa na izborima 3. studenoga. Bidenov govor o prihvaćanju kandidature u četvrtak zaključit će konvenciju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI