BERNARDIĆEVE KRITIKE: ‘Vlada se pokazuje potpuno disfunkcionalnom kada je u pitanju stvarno rješavanje problema ljudi, obuzdavanje cijena i galopirajuće inflacija’

Foto: Cropix

Nedostatak obnove dvije godine nakon potresa u Zagrebu komentirao je i Davor Bernardić iz Kluba Socijaldemokrata. On je rekao kako je “Vlada pokazala da se nije u stanju nositi s obnovom nakon potresa ni u Zagrebu niti na Baniji, a uzroke tome treba tražiti u kombinaciji nedostatka političke volje i sposobnosti”.

“Katastrofa je da se tek ovoga vikenda, dvije godine nakon potresa, uklonila prva urušena kuća u Zagrebu. Građani Zagreba i Banije od premijera Andreja Plenkovića, ministra Ivana Paladine i gradonačelnika Tomislava Tomaševića trebaju dobiti odgovor na samo jedno pitanje – kada će se njihovi domovi obnoviti da se mogu u njih vratiti”, istaknuo je Bernardić na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Dodao je kako se “Vlada pokazuje potpuno disfunkcionalnom kada je u pitanju stvarno rješavanje problema ljudi, obuzdavanje cijena i galopirajuće inflacija te da se apsolutno nije u stanju nositi s udarima koje građani doživljavaju svakog dana”.

“Prošle su dvije godine, a nije obnovljen ni jedan jedini crijep, no vidjeli smo prebacivanje odgovornosti između šefa Fonda i resornog ministra i predsjednika Vlade, koji govori da će se sve riješiti, a u dvije godine se nije poduzelo ništa”, rekao je.

Klub Socijaldemokrata u saborsku je proceduru uputio mjere za spas turističke sezone, što uključuje uvođenje jedinstvene stope PDV-a od 13 posto u ugostiteljstvu, za hranu i piće.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI