Bernardić: ‘Vrhunac satire je da me satiričari satiriziraju dok se borim za satiru!’

Matija Habljak/PIXSELL

Davor Bernardić ponovno se oglasio na svojem Facebooku. Ovaj puta je reagirao na medije, koji su se posljednjih dana raspisali o njegovim čudnim objavama na Facebooku. Pozdravio je satiru u medijima, tvrdi kako je to bila poanta koju je htio istaknuti. Tvrdi kako nije bitno kako se on osjeća zbog raznih natpisa i podrugljivih komentara o njemu, nego je bitno da postoji sloboda govora i samim time sloboda satire.

Ovu nešto dužu objavu donosimo u cijelosti:

“Vrhunac satire je da me satiričari satiriziraju dok se borim za satiru! Vidio sam stvarno puno zezancija na vlastiti račun. Izvrsno i neka. To i jest poanta slobode izražavanja, a ne gašenje stranica koje nam se ne sviđaju.

Mislite li da mi je lako gledati dok me satiriziraju? Nije. Je li bitno da je meni lako? Nije. Ono što je bitno za društvo puno je veće od mene.

Sloboda satire je sloboda riječi, a slobodna riječ je prvi preduvjet slobodnog razvoja i napretka svakog od nas i društva u cjelini.



Zato dok vam notifikacije iskaču na mobitelu, dok listate newsfeed, sjetite se da su ugašene neke Facebook stranice jer nekima nisu odgovarale i da se zabranjuju neki filmovi na televiziji koji nekima ne odgovaraju.

Zato smo krenuli sa satirom. Znači li to da ne vidimo druge teme? Ne!

Uljanik? Vidimo.

Rafinerije? Vidimo.

Fondovi? Vidimo.

Možemo li u samo nekoliko dana, koliko pričamo o satiri, pobijediti na 1000 fronti? Ne možemo. Zato idemo temu po temu.

Da naglasim, SDP sada ide jako i idemo temu po temu. Političari često daju 100 komentara koje im pišu eksperti, savjetnici i asistenti komentirajući 100 tema u jednom danu. Mijenja li to stvari na bolje? Ne.

Mladim ljudima s kojima razgovaram dosta je generičke politike kojoj su mediji jedino igralište i gradilište. Meni je isto dosta toga.

Doticat ćemo temu po temu, provokativno, iskreno, uključujući mlade i sve druge građane. Dosta mi je generike i politiziranja. Idemo autentično i pragmatično. Ne samo predlagati mjere, već raditi mjerljive stvari koje ćete vidjeti jednu po jednu. I kao fizičar, volim mjerljive stvari.

Ljudi, Hrvatska je čudo! Naši talenti inspiriraju. Želim da to čudo koristimo da Hrvatska postane prva u svemu, ne samo u putovanju u prošlost. Hvala vam na satiri, hvala vam na energiji”, stoji u objavi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI