BERNARDIĆ VEĆ PLANIRA ŠTO ĆE UČINITI KAD POSTANE PREMIJER: Ovo će biti njegov prvi potez

Foto: Cropix

“Digitalizacija i digitalna transformacija”. Naziv je to strategije za digitalizaciju društva koji u SDP-u pripremaju i namjeravaju realizirati kada, tj. ako, dođu na vlast.

Kako kaže naš sugovornik iz te stranke, riječ je o dokumentu na čijem je kreiranju radio niz istaknutih stručnjaka, a koji je ujedno podijeljen u niz poglavlja kojima se namjeravaju baviti, i koje će zastupati ukoliko uspiju formirati Vladu.

”Postane li Davor Bernardić premijer, to je prvo čime ćemo se početi baviti, i na čemu kanimo raditi. Nastojat ćemo podići učinkovitost javnih tvrtki, poduzueća i javne uprave generalno s pomoću dostupnosti podataka i informacija. To će svakako dovesti do ušteda, a osim toga, rezultirat će i transparentnošću”, smatraju u SDP-u te dodaju da se i brojne druge uspješne države baziraju na javni IT sustav koji na ruku ide i poduzetnicima.

”Cilj nam je smanjiti troškove investicija. Osim toga, digitalizaciju je potrebno provesti što brže, i sa što manje troškova. Ova koronakriza pokazala je da Hrvatska to može, samo nam je potreban netko tko ima volju da to provede do kraja, Bernardiću je to zaista cilj, on se za to interesira, u to se razumije, i svakako će to biti jedna od najvažnijih stavki naše kampanje, ali i našeg predizbornog programa, namjera nam je privući mlađu populaciju, i poduzetnike, a to ćemo nastojati učiniti i kroz obećanje o provedbi digitalizacije”, zaključuje naš sugovornik iz najveće oporbene stranke.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI