Bernardić predstavio kandidate za europske izbore! Iznenadit će vas tko je zadnji na listi

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Svibanjski europski izbori veliki su izazov za sve političke opcije u zemlji, poglavito one najveće pa je tako imena svojih kandidata objelodanio i SDP, stranka kojoj su ovi izbori sudbonosni.

Ukoliko i na njima Davor Bernardić sa svojim kandidatima podbaci tada i o njemu, i o SDP-u možemo govoriti u prošlom vremenu.

Na prve dvije pozicije postavio je tako mlađahni Bero ljude koji su karijeru na briselskim pozornicama ispekli, riječ je dakako o Toninu Piculi i Biljani Borzan.

Jedno javnosti poznato ime ono bivšeg ministra branitelja Predraga Matića smjestili se na trećem mjestu partijske liste, a tu je i Romana Jerković te Milanovićev kum i nekadašnji pomoćnik Vesne Pusić – Joško Klisović koji je donedavno slovio za potencijalnog Bernardićeva protukandidata na unutarstranačkim izborima, a koji se također nije libio javno kritizirati stranačko rukovodstvo.

Ivana P. Krivec naredna je na listi, a slijedi je Gordan Maras, za kojeg i u SDP-u kroz smijeh govore da se nije kandidirao još samo za papu. Barbara A. Vupora, Mladen Novak i Sanja Radolović imena su koja se tek trebaju isprofilirati u očima javnosti, no Bernardić je u njima prepoznao potencijal te se nalaze na SDP-ovoj listi za EP.



Naposljetku spomenimo i povratnicu Mirelu Holy te Ranka Ostojića koji je zadnji na listi, ali Bernardić očito smatra da mu on i Holy mogu osigurati preferencijalne glasove.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI