Bernardić o Ini I HEP-u: ‘Oprezni smo kada su u pitanju HDZ i njegove privatizacije’

Ivica Galovic/ PIXSELL

Bernardić smatra da Vlada nema jasan plan i dobre namjere jer, da ima, tada bi o budućnosti Ine i modelu njezina otkupa preko HEP-a razgovarala s opozicijom.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je komentirao da je najavljena kupovina MOL-ova udjela u Ini „dimna zavjesa“ za privatizaciju HEP-a kojom će poskupjeti struja, a Hrvatska izgubiti energetsku neovisnost.

HDZ-u i Mostu je zamjerio “netransparentnost plana privatizacije HEP-a i upozorio da u igri nisu dobre namjere oko HEP-a.”

Bernardić smatra da Vlada nema  jasan plan i dobre namjere jer, da ima, tada bi o budućnosti Ine i  modelu njezina otkupa preko HEP-a razgovarala s opozicijom.

Dodao je da je SDP oprezan kada su u pitanju HDZ i „njegove privatizacije“, zbog, tvdi, njihovih afera:  od Sanadera i Hernadija do afere Konzultatntica.
Bernardić je ponovno pozvao Plenkovića  i na razgovor o dodatnom povećanju minimalne plaće i njezinu usklađivanju na 50 posto prosječne plaće svake dvije godine, kao i “poštenom odnosu prema sindikatima javnih službi i zaposlenima u obrazovanju i zdravstvu.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI