BERNARDIĆ ĆE NA OVOME ‘CIJEDITI’ PLENKOVIĆA! HDZ-ovac žestoko: To nećemo dopustiti

Ivan Peric/Cropix

Na dan kada se raspuštao Sabor premijera Andreja Plenkovića dočekali su prosvjednici koji su upozorili na nedonošenje Zakona o obnovi Zagreba. Istodobno su šef Vlade, ali i HDZ-ovi dužnosnici uvjeravali javnost da je bolje odgoditi donošenje zakona, jer su smatrali da bi im ubrzano izglasavanje zakona na kojega je stručna i opća javnost iznosila kiritike naškodilo.

”I danas stojimo iza toga da sa zakonom nije trebalo žuriti, pa baš bi to bilo pogrešno, da smo to izglasali na brzinu rekli bi nam da politiziramo potres i da je to izvedeno zbog kampanje, proveli smo neke hitne mjere, sanacije dimnjaka, zamjenu bojlera, plaćanje najma osobama koje su u potresu ostale bez domova, i to su po nama prvi ozbiljni koraci, sve suprotno, uključujući i prozivke iz oporbe je čisti populizam”, smatra naš sugovornik blizak Plenkoviću.

To što šef oporbe Davor Bernardić najavljuje donošenje zakona u prvom tjednu po preuzimanju vlasti za HDZ-ovce je smijurija, a osim toga, takve najave drže kalkulantskima, ali i neodogovrnima.

”Pa HDZ je uplatio 1,1 milijun kuna u fond za obnovu Zagreba, što su učinili oni koji nas prozivaju? Nedopustivo je da se s time politizira, nitko od nas potres nije mogao predvidjeti i poduzeli smo ono što je u našoj moći da se šteta donekle sanira”, zaključuje naš sugovornik.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI