BERNARDIĆ BI ZBOG OVOGA MOGAO PROPASTI: Ova mana mogla bi ga povući na dno, ali on ima tajno oružje u rukavu!

Goran Mehkek/Cropix

Profesorica političke komunikacije Nikolina Borčić je u Novom danu N1 televizije razgovarala o predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u, ali osvrnula se i na Bernardića te otkrila kakav je Bernardić govornik.

Što se Davora Bernardića tiče, on nije najbolji govornik, kaže Borčić, ali njih ionako u Hrvatskoj nema puno. I ovdje veliku ulogu igra percepcija, tvrdi Borčić te tako smatra da ljudi već kada krenu slušati Bernardrića očekuju lošeg govornika te to posljedično dovodi do još gore percepcije.

“Bernardić bez daljnjeg nije karizmatičan govornik, ali takve mi u Hrvatskoj uglavnom niti nemamo. Tako da nije da mi imao hrpu karizmatika, a on teško izražava svoje stavove. On nije sjajan govornik, ali mislim da je njegova velika prednost činjenica da zna prepoznati tko je za koju poziciju i tko može ostvariti kakav rezultat.”

“Ako taj dio bude komunicirao kroz programe i pokaže ljude koje ima oko sebe, koji mogu pokazaiti određene politike, to mu je definitino plus“, ističe Borčić.

“Kada analizirate medijske tekstove, uz njegovo ime se usidrila takva percpecija da nije dobar govornik. Njegov najveći problem u komunikaciji je da ide preširoko”, smatra Borčić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI