BEOGRADU SE OVO NEĆE SVIDJETI! Nakon napetosti u Crnoj Gori Đukanović dolazi u Zagreb

Foto: Savo Prelevic/PIXSELL

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović 16. rujna dolazi u službeni posjet Hrvatskoj na poziv predsjednika Zorana Milanovića.

Neslužbeno se iz Ureda predsjednika doznaje kako će se Đukanović sastati i s premijerom Andrejem Plenkovićem te predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Đukanović u Hrvatsku stiže nakon što je 5. rujna Joanikije ustoličen u povijesnoj crnogorskoj prijestolnici Cetinju, usprkos protivljenju nekoliko tisuća prosvjednika koji su dva dana držali blokirane ceste prema tom gradu.

Ustoličenju su prethodili incidenti u kojima je ozlijeđeno sedam policajaca i desetak prosvjednika, dok ih je 14 privedeno.

Đukanović je te događaje nazvao “nasilnim” ustoličenjem “protivnom volji ogromne većine građana Cetinja i značajnog broja građana Crne Gore” te “neprimjerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana”.



Srbiju je optužio za ponižavanje Crne Gore i provođenje ekspanzionističke politike u regiji.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, blizak Srpskoj pravoslavnoj crkvi, pak optužuje Đukanovića da je glavni inicijator prosvjeda na Cetinju. Krivokapić je na čelu prosrpske vlade koja je lani krajem kolovoza po prvi put nakon tri desetljeća zbacila s vlasti Đukanovićevu Demokratsku partiju socijalista.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI