Beljak zagrmio: “Pupovac radi u korist koalicijskog partnera!”

screenshot

Saborski zastupnik i predsjednik HSS-a Krešo Beljak gostovao je u Novom danu N1 televizije, u kojem je komentirao aktualne teme.

U Hrvatskoj je u punom zamahu kampanja za europske izbore. To je jedna od najduljih predizbornih kampanja koje smo ikad imali priliku gledati, traje gotovo dva mjeseca, a Beljak, predzadnji kandidat na listi Amsterdamske koalicije, nazvao ju je iscrpljujućom.

“Očito nekom odgovara da do kraja ogadi politiku građanima. Zna se tko će od toga profitirati”, rekao je i objasnio da je Hrvatska visokopolitizirano društvo.

“Politika je svakodnevna tema. Ova kampanja nije donijela ništa novo. Odaziv će biti loš, ali ja se ipak nadam da neće biti tako”, kaže.

Na opasku kako su se i sindikati žalili na loše vrijeme pa usprkos tome uspjeli skupiti više do 600 000 potpisa za referendum protiv mirovinske reforme i pomicanja dobne granice za umirovljenje, Beljak je rekao kako je siguran da će više ljudi izaći na izbore za Europski parlament.



“Ali, ne značajno više. To ide na ruku HDZ-u.”

Na pitanje jesu li sve stranke u Hrvatskoj iste, Beljak je rekao: “Naravno da nismo svi isti. Smatram da je naša koalicija najbolja lista. Postoje i neki nezavisni, poput Zorana Bahtijarevića, koji su se pokazali svojim radom. Kad bi odaziv bio bolji, mogli bismo postići bolji rezultat. Ali, kampanja je smišljena kako bi se zamutila voda i odaziv bio što manji. To odgovara stranci koja ima rejting 25 posto, a puca na 50 posto mandata”, smatra šef HSS-a.

Na pitanja o Miloradu Pupovcu, odgovorio je kako je uvjeren da čelnik SDSS-a radi u korist koalicijskog partnera.

“Mislim da Pupovac ovom kampanjom radi za HDZ. On neće proći prag i duboko sam uvjeren da se cijela ta kampanja vodi u dogovoru s Plenkovićem i da je to voda na mlin HDZ-a”, rekao je Beljak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI