BELJAK VIŠE NEMA ŠTO IZGUBITI! SKINUO RUKAVICE I URADIO ŽESTOKO: Znate li tko je jedan od najvećih političkih ljigavaca? ‘Peđa Grbin nema faktor x, kampanja im je bila osuđena na propast’

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik HSS-a, Krešo Beljak gostovao je u emisiji Briefing gdje je govorio o aktualnim političkim temama, a osvrnuo se i na debakl Siniše Vuce u Splitu, Peđu Grbina, a rekao je i tko je po njegovom mišljenju jedan od najvećih ljigavaca u hrvatskoj politici.

Siniša Vuco dobio je potporu HSS-a da se kandidira za gradonačelnika Splita, a cijela stvar je neslavno završila osobito nakon što je procurila snimka kako Vuco pijan mokri usred Splita i tvrdi da gradonačelnik zaljeva cvijeće.

Beljak sada priznaje kako to možda i nije bila najbolja odluka. Ističe kako je Siniša Vuco “odličan čovjek, ali nije za politiku”.

“Vuco je pošten čovjek”
Ispričao je kako HSS uopće nije imao kandidata u Splitu, a da je Vuco izrazio želju za to nakon što se slučajno sreli kao gosti jedne emisije.

Kaže kako se Vuco nije snašao u kampanji i da je radio neke redikulozne stvari za koje nije znao da će se dogoditi, ali poručuje kako to neće promijeniti njegovo mišljenje da je Vuco pošten čovjek.



Podijelio je s voditeljem i priču o tome tko je po njemu najljigavija osoba u politici.

“Stjepan Kožić je politički ljigavac”

Otkriva kako je 2017. godine zagrebački župan, tadašnji član HSS-a Stjepan Kožić, otvoreno rekao da ne ide na izbore ako mu HSS ne da novac za kampanju. Stranka je podigla krediti, a on ju je nakon izbora napustio zajedno sa svim vijećnicima u županijskoj skupštini.

„To govori o njemu kao osobi. Riječ je o jednoj besprizornoj osobi, političkom ljigavcu kakvih je prepuna Hrvatska, no Kožić je jedan od najgorih, najvećih i najdugovječnijih“, naglašava Beljak.

“Peđa Grbin nema faktor x, Ostojić nam se nije htio ni javiti”

Osvrnuo se i na Peđu Grbina za kojeg kažu da mu nedostaje “faktor x”. Požalio se i kako je SDP-u nudio suradnju, ali da se njegovom predsjedniku županijske organizacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji SDP-ov Rajko Ostojić nije htio javiti niti na telefon.

“Nismo onda ni izašli na izbore da im ne štetimo”, rekao je Beljak.

Prema njegovim riječima Peđa Grbin je odličan čovjek i vrhunski pravnik, no da bi netko bio vrhunski političar, mora imati i “faktor X”.

“Grbina nitko ne mrzi niti obožava”

„On ga nažalost nema. To se ne može naučiti niti istrenirati. Problem Peđe Grbina je što ne izaziva emociju, nitko ga ne mrzi, ali ga nitko ni ne obožava. Za razliku od njega Andrej Plenković i Zoran Milanović kod ljudi izazivanju emocije, pozitivne ili negativne. I ja izazivam emocije“, zaključuje Beljak.

Kada je riječ o SDP-u, Beljak je istaknuo kako je predizborna kampanja SDP-a i Joška Klisovića u Zagrebu bila osuđena na propast navodeći slogan “Mirni čovjek Zagreba” kao loš.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI