BELJAK UDARIO NIMALO BLAGONAKLONO: ‘Jako sam protiv tog poteza, izostanak diplomacije znači eskalaciju rata’

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova odlučilo je smanjiti opseg diplomatskog predstavništva Ruske Federacije u Zagrebu nakon sastanka s veleposlanikom Ruske Federacije. Zatraženo je da 18 diplomata šest članova administrativno-tehničkog osoblja Veleposlanstva Ruske Federacije u Hrvatskoj napusti zemlju.

Na ovaj potez nimalo blagonaklono je reagirao šef HSS-a Krešo Beljak.

“Svi ratovi u povijesti, ma koliko trajali i ma koliko bili brutalni i zvjerski, izazvani ili neizazvani, agresivni ili obrambeni, građanski, međudržavni ili svjetski – uvijek nekad završe.

A kako završe? Završe pregovorima, razgovorima, mirovnim konferencijama, sporazumima – dakle diplomacijom. Osim u slučaju potpunog poraza, odnosno kapitulacije, što će u slučaju Rusije biti nemoguće, jer se jednostavno radi o državi koju je nemoguće vojno poraziti.

Zapravo je moguće, jedino nuklearnim ratom. Ali ne znam tko bi u tom slučaju bio pobjednik i kakva bi diplomacija više uopće bila moguća ili potrebna. Možda onakva kakva je bila u kamenom dobu, koje bi nakon nuklearnog rata sigurno slijedilo”, napisao je na svom Facebook profilu šef HSS-a Krešo Beljak.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI