BELJAK SE NIJE ŠTEDIO: Jako je rezigniran i to ne skriva! ‘Dan je žalosti jer moramo slaviti dolazak HDZ-a na vlast’

Bruno Konjevic/cropix

Šef HSS-a i saborski zastupnik HSS-a Krešo Beljak oglasio se vrlo zanimljivim postom u povodu Dana Državnosti.

UMJESTO DA SLAVIMO VIŠE OD 11 STOLJEĆA HRVATSKE DRŽAVNOSTI, DANAS MORAMO SLAVITI TUŽNU OBLJETNICU PRVOG DOLASKA HDZ-A NA VLAST.

Ostatak objave prenosimo u cijelosti:

“Da našu državu vode pravi i iskreni domoljubi, onda bi Dan državnosti naše domovine bio na neki datum koji nitko ne bi mogao, a niti htio osporavati. Ali ne, na vlasti su ljudi koji žele da svi mi mislimo da povijest Hrvatske počinje njihovim dolaskom na vlast.

Recimo, obljetnica pisma Pape VIII knezu Branimiru, de facto prvog, pisanog, međunarodnog priznanja Hrvatske kao države, a koje je napisano dana 7. lipnja 879., dakle prije 1143 godine, bio bi po meni idealan datum.



Nije izmišljeno, čuva se u Vatikanu, a uz to što predstavlja priznanje tada vrhovnog međunarodnog autoriteta zapadne Europe, rimskog Pape, predstavlja i definitivno svrstavanje hrvatskog naroda u red zapadno europskih zemalja (Papa u pismu spominje i pozdravlja “povratak” Branimira rimskoj crkvi).

‘Dan žalosti’

I dovoljno je staro, više od 11. stoljeća, da bi izazivalo bilo kakve rasprave ili podjele u današnjem društvu. Jednostavno, bio bi to vjerojatno prihvatljiv datum svakom našem stanovniku, a istini za volju rijetko koja država i ima sličan povijesni dokument.

Ovako danas, 30. svibnja slavimo praznik koji se zove Danom državnosti, a zapravo je dan dolaska na vlast pravomoćno osuđene kriminalne organizacije (i to od njihovog pravosuđa), zvane HDZ. Danas bi zapravo trebao biti dan žalosti, a ne praznik”, napisao je Beljak na Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI