BELJAK PROZVAO ZELENSKOG: ‘Na to nema baš nikakvo pravo! ‘Sačuvaj me, Bože rekonstrukcije Vlade, bit će zabavno’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HSS-a i saborski zastupnik, Krešo Beljak gostovao je u N1 studiju studiju uživo,  gdje je između ostalog komentirao i rat u Ukrajini ali i rekonstrukciju Vlade.

Upitan što misli o rekonstrukciji Vlade, rekao je da ne bi previše komentirao jer nema konkretne podatke.

Ono što je izašlo u medijima kao potencijalna imena, sačuvaj me, Bože, jedino to mogu reći. Mislim da ćemo se dobro zabaviti, rekao je Beljak.

“Neće biti izbori jer Plenković ima jako dobro razrađen plan osobnih ambicija i prijevremeni izbori se ne uklapaju u taj plan. Tko zna što se može dogoditi, u politici se ništa ne zna, ali ne bude li nekih većih iznenađenja, mandat će izdržati do kraja. Idu europski izbori, koji su prvi na redu, to je svibanj 2024. godine, nakon toga se slažu kockice u Europi i kad se slože, onda idu parlamentarni izbori u Hrvatskoj. HDZ ide ili s Andrejem Plenkovićem ili bez njega, ako ide s njim dobit će izbore, a ako idu bez njega, bit će oporba”, rekao je Beljak.

Izrazio je nepopularno mišljenje o predsjedniku Ukrajine Zelenskom i poručio kako “nema pravo agresivno i arogantno” tražiti od Europe da plaća cijenu rata čija je suština, po Beljaku, “borba za svjetsku hegemoniju”.



Usporedio je Rusiju i Ameriku sa slonovima, a Hrvatsku s travom. “Dok se slonovi bore, trava strada”.

Ukrajinci su u ovom ratu postali “topovsko meso” velikih sila i da bi se dužnosnici Vlade trebali brinuti o hrvatskim, a ne tuđim interesima.

“Neka se Plenković kloni ove priče o Ukrajini. Ovo što radi Grlić Radman je degutantno. Mene je sram. Ja Orbana ne podržavam u ničemu, ali njegov stav o ratu u Ukrajini je nešto što podržavam. Kada ga Zelenski vrlo agresivno napada i ne samo njega nego i ostale, što postaje već malo bezobrazno, mislim da nije korektno tako napadati Zapad i Orbana nabijajući mu na nos kako ne misli na Ukrajinu”, rekao je Beljak i nastavio:

“Orbanov odgovor je bio ‘ja gledam Mađarske interese’. To su trebali Grlić Radman i Plenković reći. Kad se slonovi svađaju trava strada. A mi smo trava, a Rusija i Amerika slonovi. Mislim da bi premijer trebao podržavati hrvatske interese, a to nije bilo kakav sukob s Rusijom. Rat nije samo oružani sukob, rat je prije svega ekonomski rat. Gleda se tko ekonomski profitira. U našem ratu su bili pobjednici oligarsi koji su popljačkali sve. Ovdje Europa neće biti pobjednik, bit će pobjednik Amerika. Tamo neće biti rata. Stvorili su ekonomski sukob između Europe i Rusije”, kaže Beljak.

Naglašava kako suosjeća s Ukrajincima, ali da Hrvatska kolonija s obzirom na to što dopušta.

“To je borba za svjetsku ekonomiju. Ukrajinci su topovsko meso nažalost. Nisam rusofil, volim Ukrajince i Ruse, žalim zbog toga što se događa, ali naš primarni interes je interes hrvatskih stanovnika. To je rat između Rusije i Amerike, kao i u Siriji. Ja sam kao Orban, protiv toga da mi plaćamo taj rat. Ono što sam oduvijek govorio, mi smo kolonija ako to dopustimo. Zašto nije bilo sankcija zbog rata u Iraku, Afganistanu? Vodimo naše interese, a ne one koji nas guraju u rat. Nema pravo Zelenski agresivno i bahato tražiti sankcije protiv Rusije od strane Europe”, zaključio je čelnik HSS-a Krešo Beljak.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI