BELJAK OŠTRO PO HDZ-u I PLENKOVIĆU: ‘Sve afere u zadnjih šest, sedam godina jesu teret na leđima Andreja Plenkovića i on je odgovoran za njih jer je prvi čovjek Vlade’

Bruno Konjevic/cropix

Aktualne političke događaje, među kojima se posebice izdvaja velika pljačka INA-e, za N1 je komentirao saborski zastupnik HSS-a Krešo Beljak. Osvrnuo se na najavljenu akciju oporbenih stranaka koje planiraju održati izvanrednu sjednicu.

“Svi normalni ljudi u Hrvatskoj smatraju da ova pljačka INA-e zahtjeva izvanrednu akciju hrvatskog parlamenta, što i tražimo od predsjednika, ali on je još uvijek na ljetovanju, po klubovima negdje pleše”, rekao je Beljak.

Govorio je o tome kako oporba namjerava reagirati na aferu u INA-i.

“Odgovor opozicijskih stranaka je da se sazove sjednica koja bi figurirala sjednicu Sabora gdje bi opozicija pokazala da je stanje u Hrvatskoj takvo da se preko ovoga ne može prijeći, da to nije samo jedna u nizu afera, da je to mega afera nakon koje u Hrvatskoj ništa neće biti isto”, istaknuo je.

Dodao je kako su oni svi u oporbenim strankama uvjereni da je ovo “početak kraja HDZ-a”.Beljak je rekao kako su na sjednicu dobrodošli i zastupnici HDZ-a, ali vjeruje da se neće pojaviti.

“HDZ nije politička stranka, to je kriminalna grupa koja je okupirala sve segmente društva. Da bi se pobijedilo takvu kriminalnu organizaciju, mafiju, potrebno je da se svi ujedine i to govorim dugo godina i mislim da je sada svima jasno da samo ujedinjeni možemo maknuti HDZ”, naglasio je saborski zastupnik HSS-a.

Vladajućima je uputio oštre riječi i rekao kako “hrvatska demokracija i hrvatska država ne može živjeti dok postoji HDZ i dok se nazivaju strankom”.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji je rekao da je dio novca već vraćen u državni proračun.

“Kako mogu biti vraćeni novci bez pravomoćne presude? To je i laiku jasno da je nemoguće. Očito se premijer pogubio u toj aferi, očito ga je teško potresla. To što priča da jede tuđe one stvari, to može objesiti mačku o rep, on je predsjednik Vlade i nema tu tuđih stvari. Sve afere u zadnjih šest, sedam godina jesu teret na leđima Andreja Plenkovića i on je odgovoran za njih jer je prvi čovjek Vlade”, zaključio je Beljak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI