Beljak kritizirao nabavu aviona, a zatim dao zanimljiv odgovor o koaliciji HSS-a i HDZ-a

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Istaknuo je da je brojka od 12 zrakoplova “smiješno mala, a opasno skupa”

Predsjednik HSS-a, Krešo Beljak, gostujući u N1 studiju oštro je komentirao odluku o nabavi višenamjenskih borbenih zrakoplova.

Ti avioni u slučaju ratne opasnosti ne bi uspjeli niti poletjeti, oni su prije svega napadački avioni. Ima puno tih priča i bez teksta sam da smo se odlučili na taj potez. Uvjeren sam da je taj potez dirigiran izvana. Najlakše je bilo, obzirom da smo članica NATO-a, sa savezničkom silom dogovoriti da za određenu svotu brane naš prostor”, smatra Beljak.

Istaknuo je da je brojka od 12 zrakoplova “smiješno mala, a opasno skupa” i da se taj novac trebao uložiti u demografsku obnovu. Beljak je komentirao i izjavu ministra obrane Damira Krstičevića kako je danas povijesni dan za Republiku Hrvatsku.

To je povijesni dan, povijesni dan hrvatske gluposti. Kupiti zrakoplove koji su stari 30 godina i izjaviti da će sljedećih 30 braniti hrvatski zračni prostor, to je glupost. To je povijesna glupost i apsolutno nepotrebna stvar”, rekao je Beljak.

Odluku o protjerivanju ruskog diplomata iz Hrvatske nazvao je suludom. Komentirao je i je li u budućnosti moguća koalicija između HSS-a i HDZ-a.



HSS je jasno protiv HDZ-a i ne namjerava ulaziti ni u kakvoj koaliciji nikada. Mislim – nikad u ovakvoj konfiguraciji snaga”, rekao je Beljak, na što ga je voditeljica zamolila da objasni znači li to da je potencijalna koalicija ipak moguća.

Kaže se u politici nikad ne reci nikad. Ako se HDZ promijeni, onda da. Ako se HDZ ne promijeni i ostane isti kakav je zadnjih 25 godina, onda nećemo s njima u koaliciju. Dok se vodi ovakva politika, podanička, sluganska, mi s njima nećemo”, rekao je Beljak, prenosi N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI