Beljak: ‘Kolindu su na vlast doveli Mamić, Bujanec, Horvatinčić…’

screenshot

Ja bih na Pantovčak stavio njezinu bistu

Predsjednik HSS-a, Krešo Beljak, komentirao je za HRT ambicije Amsterdamske koalicije te očekivanja od europskih izbora.

“Kad bi se matematički zbrojili rejtinzi stranaka Amsterdamske koalicije – mi na EU izborima osvajamo dva mandata, a bit će ih i više. Ovu koaliciju čine stranke koje se ne preklapaju i svaka će dati svoj maksimum. Sinergija je više nego očita”, kazao je Krešo Beljak. Dodao je kako žele biti privlačni faktor onima koji žele normalnu Hrvatsku, europsku i modernu. Nije želio kalkulirati s brojem mandata koje bi dobila pojedina stranka unutar koalicije.

Ponovio je kako bi volio da Zoran Milanović bude kandidat Amsterdamske koalicije na predsjedničkim izborima, ali on to neće biti. S imenom predsjedničkog kandidata izaći će nakon izbora za Europski parlament. “Prva stvar koju će napraviti naš kandidat ako pobijedi jest da će vratiti Ured iz Visoke na Pantovčak, vratit će sve biste uključujući i bistu Kolinde Grabar-Kitarović“, rekao je Beljak koji nije posebno zainteresiran za kandidaturu. “Ali o tom potom”, dodao je.

Komentirao je i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. “Čitala je Facebook komentare. Nju su na vlast doveli Bujanec, Mamić, Horvatinčić i slični. Pitanje je kako je financirana njezina kampanja. Ona se njih odrekla, a oni nemaju smisla za humor i nisu tolerantni”, komentirao je Beljak izjavu predsjednice kako ZDS nije stari hrvatski pozdrav, ali da ga treba razlikovati od pokliča u Domovinskom ratu.

“Nije problem u Kolindi Grabar-Kitarović, problem je u društvu koje je prije nekoliko godina pustilo duha fašizma iz boce. On se drastično raspršio, posebno među mladima i treba ga drastičnim mjerama vratiti”, dodao je Beljak. Iznio je podatak da je prošle godine samo 800 učenika iz Hrvatske posjetilo Jasenovac, što smatra katastrofom. 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI