BELJAK JE ODLUČIO POSTATI PREMIJER: ‘Namjeravam predstaviti svojevrsnu Vladu u sjeni’

Bruno Konjevic/cropix

Saborski zastupnik iz redova HSS-a Krešo Beljak u četvrtak je na društvenim mrežama objavio kako će on osobno biti kandidat HSS-a za premijera. Istaknuo je nakon što je u srijedu održana sjednica predsjedništva te stranke, na kojoj je odlučeno kako će na parlamentarne i izbore za Europski parlament izaći samostalno.
Objavu Kreše Beljaka u nastavku prenosimo u cijelosti.
“Na jučerašnjoj sjednici Proširenog predsjedništva HSS-a donesena je odluka o samostalnom izlasku HSS Hrvatska na izbore za EU parlament te na parlamentarne izbore.
Također, odlučeno je da ću ja osobno biti HSS-ov kandidat za Predsjednika Vlade RH, te se i ovim putem zahvaljujem na jednoglasno ukazanom povjerenju. U narednom razdoblju obavit ću brojne razgovore s pojedincima, ali i drugim političkim strankama koje bi se možda htjele priključiti HSS-ovom bloku.
Nakon toga, do kraja godine sigurno, namjeravam predstaviti svojevrsnu Vladu u sjeni, koja će (za sada to već mogu reći) imati najviše 12 ministarstava (u sjeni), te okosnice predizbornog programa te Vlade.
Ove odluke nisu donesene preko noći, HSS je bila prva stranka koja je ukazala, a i mjesecima opetovano ukazujemo, na potrebu ujedinjenja cijele istinske opozicije i stvaranja jasnog progresivnog bloka. Takav politički blok ponudio bi biračima jedinu pravu alternativu trenutačnoj vlasti te bi na izborima sigurno ostvario pobjedu.
Ali za sada nikakvih posebnih reakcija na tu našu ideju još uvijek nema. Zato HSS ide svojim putem priprema za izbore i nema namjeru više nikoga čekati. Smatramo da svako daljnje odgađanje eventualnog dogovora opozicije ide na ruku isključivo HDZ-u.
Donesene odluke Proširenog predsjedništva HSS-a nemaju nikakvu namjeru podcijeniti snagu ili kvalitetu drugih, nama prihvatljivih i poput HSS-a dokazano nepotkupljivih partnera. Međutim, ne želimo sebe više podcjenjivati, a niti bilo kome drugome dopustiti da podcjenjuje snagu, tradiciju i zapravo jedinu autohtonu hrvatsku politiku, upravo politiku HSS-a.
Uostalom, o važnosti ili snazi pojedine političke stranke odlučuju samo birači na izborima, pa pustimo stoga birače da odluče! Uvjereni smo da ovaj put neće pogriješiti!” napisao je Beljak na Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI