BELJAK IZ SABORA ZAGRMIO: Sprema se nešto puno gore od Ine! Šef HSS-a izašao s imenima pa poslao poruku Plenkoviću

Bruno Konjevic/cropix

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak pozvao je u utorak premijera Andreja Plenkovića da spriječi još jednu pljačku, ovaj puta vrijednu 2,5 milijardi kuna, te poništi natječaj koje su raspisale Hrvatske vode za usluge preventivne redovne i izvanredne obrane od poplava i leda.

“Sprema se pljačka u vrijednosti od 2,5 milijarde kuna”, poručio je Beljak na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Tvrdi da je natječaj Hrvatskih voda, raspisan u lipnju ove godine za 30-ak područja, namješten na prilično amaterski način te da pogoduje osobama povezanim s HDZ-om.

To je vidljivo iz toga što se na natječaj javila samo po jedna tvrtka za određeno područje, kao i iznosa procijenjene vrijednosti radova i vrijednosti ponuda, kazao je Beljak.

Kao primjer naveo je tvrtku ZGS Vuka-GEOMAP koja je za radove na području malog sliva Vuke procijenjene vrijednosti od 79,5 milijuna kuna dala ponudu koja je samo 7 lipa niža.Beljak također tvrdi da su neki vlasnici i suvlasnici tvrtki koje su se javile na natječaj saborski zastupnici HDZ-a i njihovi sinovi (Pero Ćosić), donatori HDZ-a (Ivan Sikirica), bivši direktori Hrvatskih voda (Slavko Rajnović) .

Spomenuo je i Kamila VranuZorana CrnekovićaMaria Krajnovića kao i Tomislava Krmeka, vlasnika jahte na kojoj je ljetovao bivši ministar financija Zdravko Marić.

“Želim pomoći Andreju Plenkoviću kako već sutra ili ovih dana ne bi ponovno za večeru imao pun tanjur tuđih g….a”, poručio je Beljak.

Beljak kaže da je o svemu obavijestio Hrvatske vode i da su mu poručili da je sve po zakonu, ali da nije obavijestio Državno odvjetništvo jer toj instituciji ne vjeruje zbog prijašnjih iskustava.

“Nisam kucao na vrata, ja ne kucam na vrata, ja sam poznat po tome da vrata obijam pajserom. Prema tome Plenković laže kao pas”, izjavio je Beljak i dodao kako mu je Plenković 2017. nudio da bira što hoće biti, no da se njega ne može kupiti”, kazao je Beljak odgovarajući na pitanje o da komentirao Plenkovićevu izjavu da mu je kucao na vrata i tražio da uđe u vladu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI