Bedeković potvrdila kako neće biti ministrica: Vraćam se u Sabor

Foto: Cropix

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković potvrdila je da više neće obnašati tu niti bilo koju drugu ministarsku funkciju u sastavu nove Vlade te da će ponovno biti zastupnica u Hrvatskom saboru.

“Moje prirodno mjesto je akademska zajednica, vraćam se u Sabor”, rekla je Bedeković nakon sjednice užeg kabineta Vlade.

Pritom je podsjetila da je u sastav bivše Vlade došla iz Sabora, s mjesta predsjednice Odbora za znanost i obrazovanje te ponovila da je akademska zajednica njeno prirodno okruženje.

‘Divna i sjajna suradnja’

Rekla je da će premijer Andrej Plenković na vrijeme obavijestiti sve o sastavu nove Vlade te istaknula da mu ne zamjera ništa. “Ma kakvi, ništa. Jedna divna i sjajna suradnja”, kaže Bedeković.

Na upit je li zadovoljna napravljenim u resoru odgovorila je kako je bilo kratko vrijeme i da se napravilo koliko se moglo, prije svega za sustav socijalne skrbi.



Podsjetila je da je ostvaren status službene osobe za sve socijalne i stručne radnike u sustavu socijalne skrbi, uvedena tehnička i fizička zaštita u centrima za socijalnu skrb.

“Povisili smo naknade njegovateljima i roditeljima njegovateljima i u ovoj krizi smo zadržali razinu svih naknada u sustavi socijalne skrbi”, dodala je, prenosi N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI