BAUK STAO NA STRANU PREDSJEDNIKA: ‘Meni je bilo kakva antimanjinska priča nespojiva s njime’

Foto: Screenshot/N1

Zastupnik Hrvatskog sabora SDP-a Arsen Bauk za N1 osvrnuo se na izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića o Romima, kao i reakciju Veljka Kajtazija. Ističe kako je kao ministar dobivao zadaće koje se tiču manjinskih prava.

“Nije preporučljivo davati izjave u tom smislu, jer se potpuno zasjeni ono što je rečeno, a kritizirao je Vladine mjere. Meni je bilo kakva antimanjinska priča nespojiva s našim predsjednikom. Sjećam se da sam kao ministar od njega dobivao najizazovnije zadaće na temama zaštite manjinskih prava. Rekao bih da se radilo o šali”, rekao je Bauk.

Kaže da ne smatra kako se radilo o uvredi.

“On doista ponekad provocira kako bi izazvao reakciju, ali ovdje nije slučaj o tome. Ovdje je bez nekakve obaveze ubačena ta rečenica. moram priznati da sam se i sam začudio kada ju je izgovorio”, navodi Bauk.

Kaže da su Milanovića “prije nekoliko mjeseci proglašavali vođom desnice, kada je iznio svoja tri jasna stava”.“Jedan je da treba zabraniti ‘za dom spremni’, drugi da je Josip Broz Tito jedan od najvećih Hrvata 20. stoljeća, a treći da se na ovim prostorima treba prestati optuživati za genocid”, rekao je Bauk.

Navodi da “predsjednik ne odstupa od tih stavova”.

“Ja bih bio prvi koji bi ga kritizirao kada bi, ali bilo kakvo odstupanje od tih temelja mi je nespojivo s njim”, rekao je Bauk.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI