BAUK I GRMOJA ‘PROZVALI’ HDZ: Stigao im žestoki odgovor! ‘U Grmoje su kratke noge, a čekamo reakciju Grbina koji štiti svoje ‘drugove’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iz HDZ-a su reagirali na izjavu saborskog zastupnika Mosta Nikole Grmoje koji je, gostujući u N1 Studiju uživo, komentirao uhićenja u Međimurju navodeći da “HDZ skreće pažnju s afere u Kutini”.

Također, osvrnuli su se i na izjavu SDP-ovog Arsena Bauka koji je rekao da “i danas svjedočimo vješto izvedenom manevru DORH-a”.

“Most i SDP zajedno u očajničkoj borbi protiv neovisnosti pravosuđa & razotkrivanja kriminala!

Kako kaže izreka iz doline Neretve: U Grmoje su kratke noge! Tako bi se najjednostavnije mogla ocijeniti još jedna zlonamjerna laž MOST-ova zastupnika, koji insinuira da su današnja uhićenja u Međimurju politički motivirana s namjerom da “skrenu pažnju s afere u Kutini”.

S čega smo “skretali pažnju” kada je 29. svibnja prošle godine, jedva mjesec dana prije parlamentarnih izbora 2020., privedena Josipa Rimac?



Ili kada je početkom godine USKOK naložio policiji izvide u slučaju Ive Žinića. Da “HDZ vlada pravosuđem”, kako stalno insinuiraju SDP i MOST, zar bismo si takvu “reklamu” priuštili u trenucima dok tražimo povjerenje za novi mandat?

Grmoja i njegov oporbeni kolega Arsen Bauk danas su se razotkrili kao zaštitnici kriminala i borci protiv razotkrivanja nezakonitosti. Smeta im činjenica da je pravosuđe u Hrvatskoj danas neovisno, jer to očito nije bio slučaj u mandatu prijašnje, SDP-ove Vlade.

Kako navode mediji, SDP-ov saborski zastupnik i bivši čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač sumnjiči se da je inscenirao prijetnje smrću u svrhu kampanje za lokalne izbore 2021. Tada mu je, dok je izgleda besramno glumio plačući pred kamerama zbog „primljenih prijetnji”, podršku došao dati predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Čekamo Grbinovu reakciju – da vidimo hoće li i on, kao njegov Bauk, dovoditi u pitanje borbu protiv kriminala ili će tražiti odgovornost svojih stranačkih kolega. Jer dosad je Grbin, i to kao pravnik, u više rasprava pao na ispitu iz prava, licemjerno štiteći svoje drugove”, naveli su iz HDZ-a.

Podsjetimo što su točno rekli Bauk i Grmoja.

“I danas svjedočimo vješto izvedenom manevru Državnog odvjetništva i njihovom istančanom osjećaju za medijsku pripremu, političku ravnotežu i suptilni pritisak na sud.

Žao mi je što i mediji, nadam se nesvjesno, u tome sudjeluju.

Dakle: slučaj župana Matije Posavca i zastupnika Stjepana Kovača nemaju nikakvog (slovima: nikakvog) međusobnog doticaja.

Objavljivanje zahtjeva za skidanje imuniteta, a bez konkretnog opisa o čemu se točno radi i spominjanje djela “trgovine utjecajem” trebalo bi poslužiti za dodatno garniranje korupcijske priče u kojoj eto sudjeluje i jedan član SDP-a.

Kolega Kovač, ako se dokaže da je kriv, odgovarat će i bit će kažnjen. Za nekakve lažne SMS-ove. O tome se ovdje radi”, napisao je Bauk na svom Facebook profilu.

Grmoja je pak gostujući na N1 izjavio da se stvara neka priča o silnim uhićenjima u Međimurju.

“Imamo Stjepana Kovača i Matiju Posavca i odjednom imamo uhićenja u Međimurju. To izgleda kao nekakva kriminalna hobotnica. Kad vidimo o čemu se radi u slučaju Stjepana Kovača, to je jedna bizarna situacija. Ne opravdavam čovjeka, to je potpuno glup potez. Tu se ne radi o nekom velikom korupcijskom skandalu, nego o gluposti jednog političara”, kazao je Grmoja.

“Vidjet ćemo o čemu je riječ u slučaju Matije Posavca. Moglo bi se reći da HDZ zapravo skreće pažnju s ove afere u Kutini”, istaknuo je Mostovac Nikola Grmoja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI