BARTULICA TEŠKO OPTUŽIO TOMAŠEVIĆA: ‘Platforma Možemo! se najviše bavi nametanjem svoje ideologije’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica rekao kako uvođenje građanskog odgoja u zagrebačke škole za Domovinski pokret nije iznenađenje.

Kaže kako su cijelo vrijeme tvrdili da se platforma Možemo! najviše bavi nametanjem svoje ideologije.

“Zagreb ima jako puno problema i stanovnici polako gube strpljenje, od obnove koja ne postoji do krupnog otpada. Ono što smo dosad vidjeli od Tomaševića je da su odlučili ukinuti subvencije roditeljima odgojiteljima koji su doma sa svojom djecom, što im je očito bilo prioritet. Sad žele na neki način preodgojiti djecu u školama”, kazao je Bartulica za HRT te dodao da će budno pratiti kako će se to odvijati.

Komentirao je i to što je istraživanje pokazalo da kod mladih raste netolerancija prema manjinama, pogotovo prema seksualnim te da ih većina ne zna tko čini političku opoziciju niti da Vlada dobiva legitimitet nakon parlamentarnih izbora.

“Imamo neke teme oko kojih se možda možemo složiti. Zalažem se da se treba nastaviti rasprava jer sada ne postoji konsenzus oko toga predmeta. Tako je bilo i oko zdravstvenog odgoja kad je SDP-ova vlada preko koljena uvodila u školstvo. Treba razgovarati, treba mlade upoznati s funkcioniranjem našeg političkog sustava, to su stvari koje nisu sporne”, smatra zastupnik Domovinskog pokreta.



“Kad gledam koga treba više odgajati što se tiče građanskih obveza i ponašanja tu bih krenuo s vladajućom klasom političara koji svakodnevno zloupotrebljavaju svoje položaje, pogoduju interesnim skupinama, namještaju natječaje i slično. Ako ikoga treba preodgojiti, onda je to njih”, kaže Bartulica. Zaključuje kako građani žele da se njihov glas čuje u politici.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI