BARTULICA STAO NA STRANU LAUCA: ‘Cijelo vrijeme je bio u pravu i sada je postao žrtva kulture poništavanja, covid potvrde ne postižu očekivani učinak’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo (Stephen) Nikola Bartulica komentirao je uvođenje obveznih covid potvrda i ostale aktualnosti vezane uz pandemiju.

“Htio sam izraziti solidarnost s ljudima koji su opravdano zabrinuti zbog smjera kojim ide Hrvatska u borbi protiv pandemije”, rekao je Bartulica.

“Dobro je da ljudi dižu svoj glas, iskustvo pokazuje da covid potvrde nisu ispunile očekivani učinak. Slažem s Gordanom Laucom koji govori da je to kontraproduktivno. Na skupu je bilo i cijepljenih. Žao mi je što se dogodilo novinarima, to se nije smjelo dogoditi, to je za svaku osudu. Apeliram na dijalog, nije dobro da se dijelimo u Hrvatskoj, svi se nalazimo u nevolji”, dodao je.

‘Žrtva kulture poništavanja’

Komentirao je i pozive pape Franje na cijepljenje:

“Mnogi moji kolege, pogotovo s ljevice, vole citirati papu Franju, ali citiraju samo o cijepljenju gdje nije obveza svakog katolika slijediti mišljenje Svetog Oca. U Hrvatskoj treba veći naglasak staviti na cijepljenje starijih, tu smo zakazali i zato imamo velik broj umrlih.



Nikad nisam rekao ništa protiv izbora cijepljenja. Nije dobro što nema mjesta za Lauca, mislim da je gotovo cijelo vrijeme bio u pravu i sad je postao žrtvom kulture poništavanja jer ima nepodobno mišljenje.”

“Terapijsko cijepljenje ne štiti ljude sto posto od zaraze, to znamo. To je u redu ako je slobodan izbor”, naglašava Bartulica.

‘Svi ćemo se kad tad zaraziti’

“Vlade često uzrokuju više štete nego koristi. U ovoj situaciji nema idealnih rješenja, vrijeme će pokazati da covid potvrde nisu postigle ono što je Stožer najavio. Treba razgovarati o testiranju svih koji rade u zdravstvu”, rekao je komentirajući stroge mjere u ostalim zemljama.

“Neću se ispričavati što sam bio među ljudima, to se iskrivljuje. Mislim da će oštre mjere biti kontraproduktivne”, rekao je Bartulica koji je i sam bio na prosvjedu.

“Rješenje je da se naučimo nositi s realnošću, svi ćemo se kad tad zaraziti”, napomenuo je Bartulica za N1.

“Umrlo je puno ljudi, ali umiru i od drugih bolesti, mnoge nam brojke neće biti povoljne”, dodao je.

Osvrnuo se i na stanje u bolnicama:

“Što je napravljeno u zadnjih 18 mjeseci da se pripremimo za ovo stanje? Neću reći ništa, ali sustav nije bio pripremljen i puno se improviziralo. Zašto javni zavodi za zdravstvo naplaćuju brzi test 100 kuna dok je cijena 15 kuna?”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI