BARTULICA KOMENTIRAO ODNOS MILANOVIĆA I PLENKOVIĆA: ‘U vanjskoj politici ima jako puno unutarnje politike’

Screenshot/N1

Odnos predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića kao i njihovo razilaženje u mišljenjima u vezi pristupanja Finske i Švedske NATO-u, za N1 je komentirao Stipo Bartulica, saborski zastupnik Domovinskog pokreta.

“Zanimljiva situacija. Rekao bih načelno da Finska i Švedska imaju pravo tražiti to, razumno je, s obzirom na ovo što Putin radi Ukrajini. Treba reći da je legitimno boriti se za položaj Hrvata u BiH s hrvatske strane, to je strateški interes. Postavlja se pitanje kakvi su interesi da se nešto postigne jer predsjednik i Vlada nisu složni i Milanović nema podršku na ovaj način”, rekao je Bartulica.

Osvrnuo se i na problem s Izbornim zakonom za što je rekao da taj problem postoji od 2016. godine.

“Čini mi se da je za Hrvatsku bolja prilika bila kad se Crna Gora 2017. priključila NATO-u. Bivša predsjednica tad nije iskoristila priliku, a Hrvatska bi tad imala lakši put da dobije razumijevanje saveznika i izbori nešto. To se nije dogodilo 2017., ali mislim da je sad teško uvjeriti ostale. Ne znamo kako će se taj rat razvijati”, istaknuo je.

Na pitanje tko više radi u interesu Hrvatske odgovorio je kako “u vanjskoj politici ima jako puno unutarnje politike”.



“Čini mi se da premijer nije sretan ovakvim raspletom jer ispada da je zaista mogao više i da nije dovoljno učinio. Ima predsjednika Republike koji svakodnevno upozorava na propuste. Ovaj problem postoji dugo i Milanović je nekada bio predsjednik Vlade. Što se cijelo vrijeme poduzimalo? Ništa. Hrvatska treba bolje iskoristiti mogućnosti koje ima. Ima istine u tome kad predsjednik kaže da se Turska s pravom ovako postavlja i da će dobiti što traži”, naglasio je saborski zastupnik.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI