BANOŽIĆ ZARADIO KAZNENU PRIJAVU! Maja Đerek dopunila je prijavu kod USKOK-a

Bruno Konjević/Arhiv/Cropix

Prošli tjedan Zviždačica Maja Đerek prošli tjedan je na USKOK-u uz dopunu kaznene prijave podnijela prijavu i protiv ministra Marija Banožića, prenosi Nacional.

Ministar obrane Mario Banožić i službeno je kazneno prijavljen zbog niza malverzacija u doba kada je obnašao dužnost ministra državne imovine, kada je – kako stoji u prijavi – svojim osobnim odlukama i utjecajem de facto oštetio državu za višemilijunske iznose te time počinio više kaznenih djela: zloupotrebu položaja i ovlasti, nezakonito pogodovanje i trgovanje utjecajem.

U središtu ove kaznene prijave nalazi se pogodovanje zagrebačkoj poduzetničkoj obitelji Rodić u slučaju nekoliko državnih prostora u središtu glavnog grada, ali i prošlog tjedna službeno potvrđena činjenica da je Banožić sam sebi dodijelio na korištenje golemi državni stan, na čije je uređenje potrošeno najmanje 360 tisuća kuna, premda mu je prethodno na korištenje bio dodijeljen manji i već uređen stan.

Radi se o dvjema aferama o kojima je Nacional pisao u studenome i prosincu prošle godine, na koje je Banožić reagirao demantijima, a upravo prošlog tjedna dodatno su potvrđene sve činjenice objavljene još prije pola godine. I to službenim putem: pojavom zapisnika o jednom sastanku u Ministarstvu državne imovine, na kojemu je tadašnji ministar zastupao interese pojedinih zakupaca državnih nekretnina nasuprot države te rješenjem Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je zaključilo da on doista jest – kako je Nacional bio objavio – sam sebi dodijelio golemi stan u strogom centru Zagreba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI