BANOŽIĆ UZVRATIO MILANOVIĆU: ‘Suludo ga je komentirati, izjave su mu fake’! Dao zanimljiv odgovor na pitanje o požaru u Zatonu

Foto: Nikša Stipaničev, Robert Fajt/Cropix

Ministar obrane Mario Banožić u petak poslijepodne obišao je Zrakoplovno-tehnički centar u Velikoj Gorici.

“Jutros sam u Zemuniku razgovarao s pilotima i tehničarima o stanju protupožarne eskadrile i želim im zahvaliti”, rekao je Banožić te dodao kako je velika suša, koja je uz zapaljivu vegetaciju uzrokovala ovakve nesretne događaje.

Četiri su kanadera i air tracktora, a peti kanader trebao bi idući tjedan biti isporučen, najavio je Banožić.

Predsjednik Zoran Milanović, koji je u petak obišao Zaton, ponovno je uputio kritike premijeru Andreju Plenkoviću i ministru obrane Banožiću.

Novinari su ga pitali osjeća li odgovornost.“Preostalo mi je jedino da uzmem gedore i odem u taj hangar nešto šarafati. Ministarstvo je omogućilo sve uvjete. U dogovoru sa ZTC-om se to mora ispoštovati”, rekao je Banožić odbacio tvrdnje da je i na njemu odgovornost zbog toga što protupožarno zrakoplovstvo usred požara nije posve spremno.

“Zašto to nije napravljeno do sada, neka objasni ZTC”.

“Prije 10 ili 15 dana sam bio u ZTC i rekli su da će sve biti ispoštovano. Rekli su nam isporučiti dva air tractora i jedan kanader i nadam se da će tako biti”, odgovorio je Banožić na pitanje osjeća li se izigrano.

Ministar je istaknuo kako žeči da se ispoštuju svi rokovi da budemo u formaciji pet plus pet.

“Suludo je uopće komentirati izjave MIlanovića jer su one fake”, rekao je ministar obrane Banožić. Dosta je hrabar na domaćem terenu, no vidimo kad dođe na međunarodnu scenu ode podvijenoga repa”, rekao je Banožić te dodao: “On uporno nekoga naziva lažljivcem, a onda se pokaže da je to on”.

Banožić je naglasio da se “ne smije dogoditi smanjenje ulaganja u obranu kao što se ogodilo u Milanovićevo vrijeme. Vidjeli smo kako malo treba da dođe do rata”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI