BANOŽIĆ TVRDI DA MU JE MILANOVIĆ ZABRANIO ODRŽATI GOVOR: Ministar obrane traži ostavku Roberta Hranja

FOTO: Screenshot/RTL

Na obilježavanju obljetnice “Trokut Novska” – Dana početka oslobađanja zapadne Slavonije i komemoraciji u spomen na poginule hrvatske branitelje, sudjelovali su hrvatski predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić. No, samo je Milanović održao govor jer ministru, kako je rekao, nije bilo dopušteno održati govor, objavio je RTL.

Predsjednik je samo prošao kraj Banožića i nije ga pozdravio.

Ministar je rekao da je “do jučer bio u protokolu, no da je onda rečeno da će govoriti samo Milanović”.

‘”Načelnika sam pitao za zakonitost takvih zapovijedi, na što je on počeo tražiti razne izgovore da je tako nešto morao učiniti. Znam da nije prvi puta”, rekao je Banožić.

Dodao je kako je od viceadmirala Roberta Hranja, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, zatražio ostavku.



‘”Stvar je jednostavna. Ako ne možeš poštovati zakon, ako ne možeš trpjeti pritisak osobe koja kad nema argumente ide u ponižavanje, kada nema hrabrosti sjesti za stol. Kao što sa mnom nema hrabrosti šest mjeseci održati jedan brifing o stanju u vojsci u kojem svi troje moramo sudjelovati, onda ne mogu reći ništa drugo nego da imamo ozbiljan problem”, naglasio je Banožić.

Osvrnuo se na “zapovjedni lanac” te rekao kako “on to nikada neće dovesti u poziciju da im nanosi štetu na njihovom vojnom putu”.

‘”Želim da ovo bude zadnji put. Pozivam predsjednika Milanovića da onako pravo muški sjedne sa mnom za stol i razgovara o rješenjima za Hrvatsku vojsku. A ne da vrijeđa i prijeti se zapovjednicima koji moraju izvršavati njegovu odluku i imat će situaciju kao što ste mogli vidjeti gore”, zaključio je Banožić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI