BANOŽIĆ POHVALIO PILOTE I TEHNIČARE PA UPOZORIO: ‘Ovogodišnja požarna sezona je jedna od najzahtjevnijih’

Foto: MORH/ T. Brandt

Ministar obrane Mario Banožić bio je u radnom posjetu 855. protupožarnoj eskadrili 93. krila Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva u Zemuniku te je tom prigodom zahvalio svim pilotima i tehničarima na svemu što su učinili i što čine kako bi posljedice požara bile što manje.

Ministar se sastao s pilotima i tehničarima Protupožarne eskadrile, sa zapovjednikom 93. krila, brigadirom Krešimirom Ražovom, i zamjenikom zapovjednika 855. protupožarne eskadrile, bojnikom Milanom Došenom na čelu, koji su ministra izvijestili o stanju, planovima i provedenim zadaćama, priopćeno je iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

Ministar Banožić čestitao je i zahvalio svim pilotima i tehničarima na svemu što su učinili i što čine kako bi posljedice požara bile što manje.

“Ovogodišnja sezona je jedna od najzahtjevnijih. Hvala vam na svim nadljudskim naporima, na bespoštednoj borbi s požarima. Naši ljudi znaju kako je vaše djelovanje veliko jamstvo, da ste vi oni u koje se mogu pouzdati, oni koji čuvaju živote i imovinu”, rekao je ministar obrane.

Istaknuo je kako je ZTC preuzeo obvezu do kraja srpnja s remonta postrojbi isporučiti jedan kanader i dva air tractora.Facebook Comments

Loading...
DIJELI