BANOŽIĆ OTKRIO VAŽAN DETALJ OKO MILANOVIĆEVOG PUTOVANJA: ‘Sredstva su tu da se koriste!’

Ministar obrane Mario Banožić gostovao je na N1 televiziji i komentirao put predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, u Albaniju.

Banožić je rekao da predsjednik u suradnji sa svojim službama kreira plan putovanja predsjednika Republike, a da MORH ne sudjeluje u tom dijelu na koji će način predsjednik putovati i unutar Hrvatske, kao i izvan nje.

Prema vidljivoj dokumentaciji, tvrdi ministar, posjet predsjednika Albaniji nije bio privatni. “Inače, kad je riječ o ovakvim putovanjima, suglasnost daje ministar obrane, ovisno o veličini ili potrebnim akcijama o tome može odlučivati Sabor ili Vlada. Kad je riječ o ovakvim ceremonijalnim putovanjima, dovoljna je odluka ministra”, rekao je Banožić.

“Troškovi goriva helikoptera i broda iznosili su 100.000 kuna, a za ostale troškove angažiranja službi i osiguranja treba pitati Ured predsjednika”, rekao je ministar, dodavši da Ured predsjednika organizira sva putovanja predsjednika te da nije na MORH-u da te podatke objavljuje.

Upitan što će odgovoriti Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa na pitanje o Milanovićevu putovanju u Albaniju, Banožić je rekao da će objasniti temeljem čega su odobrili zahtjev za korištenjem resursa MORH-a.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI