BANOŽIĆ OSTAJE PRI SVOME! ‘Idem na skup stranke, ne moram u Knin’! Očešao i Milanovića: ‘Vojska neće biti najamna snaga’

Foto: MORH/ T. Brandt

Ministar obrane Mario Banožić dao je izjavu za medije povodom predstojeće proslave VRO Oluja. Komentirao je i nedolazak ministara na kninsku tvrđavu.

“Čestitke svim braniteljima koji su imali čast prije 27 godina biti dio vojno redarstvene akcije Oluja, koja se i danas uči u vojnim školama”, kazao je na početku Banožić.

Zatim je novinare zanimalo kako to da je stranački skup HDZ-a važniji od prijema ratnih zapovjednika na Kninskoj tvrđavi, koju organizira predsjednik Zoran Milanović.

“Vidjeli ste u programu, imamo danas sastanak s hrvatskim braniteljima, dan mi je popunjen aktivnostima, doći ću i do stranačkog skupa navečer”, rekao je ministar i odbio tezu novinara da bojkotira prijem koji organizira Milanović.

“Nije ovo rezultat neslaganja s predsjednikom, tri ministarstva su prije bila organizatori događaja, predsjednik je bio gost. Prošle godine su se uključili neki iz generalskog zbora, počelo se pričati o nekom skandalu. Organizacija je prepuštena, mi imamo izaslanike, HV je dala podršku”, ustrajan je Banožić.



Stranački skup u Šibeniku nije paralelna proslava.

“Bio je taj skup i prošle godine, HDZ je bio prvi u stvaranju Hrvatske i uz branitelje. Namećete nam nešto, nemojte to raditi. Prošle godine sam bio kao ministar, zajedno smo se poštovali, ne želim dolaziti u poziciju da predsjednik želi svojatati događaj. Dobio je svu podršku, MORH ima izaslanike, svi ljudi koji su pohvaljeni danas prošli su kroz sustav obrane”, rekao je ministar i ponovio da ne bojkotiraju predsjednika.

“Nemam problem da to organizira, ali ne da je HV najamna snaga, vidjeli smo da vojska postavlja pa skida daske, postoje tvrtke za te stvari”, rekao je Banožić.

Ponovno se osvrnuo na proslavu VRO Oluje. “Predsjednik želi svojatati događaj, OK, evo događaj je tu, dobio je podršku. Nema ničega što bi moglo umanjiti Dan pobjede i hrvatskih branitelja.”

Naglasio je da nema problema s tim da predsjednik Milanović organizira prijem, ali ističe da je hrvatska vojska tu da pripomogne, a nije najamni radnik.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI