BANOŽIĆ ODAO POČAST: Primjer Blage Zadre poticaj nam je da nikada ne odustanemo od borbe za bolju Hrvatsku

Foto: MORH/ J. Kopi

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je na obilježavanju 30. obljetnice pogibije general-bojnika Blage Zadre u Vukovaru.

Uz članove obitelji generala Zadre i predstavnike braniteljskih udruga, obljetnici su nazočili izaslanik predsjednika Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik Predsjednika Republike, načelnik Obavještajne uprave Glavnog stožera OSRH brigadni general Željko Živanović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Nikola Mažar, predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara te zapovjednik obrane Vukovara i ratni zapovjednik 204. vukovarske brigade Branko Borković.

Ministar obrane Mario Banožić poručio je kako ispunjeni poštovanjem, tugom, ali prije svega ponosom obilježavamo tridesetu obljetnicu junačke pogibije general-bojnika Blage Zadre, simbola junačke obrane Vukovara.


“Blago Zadro bio je jedan od junaka Trpinjske ceste, jedan iz redova nepokolebljivih branitelja grada na Dunavu koji je voljenom gradu i suborcima, stavom, karizmom i hrabrošću davao nadu i snažio vjeru u uspjeh”, rekao je ministar.

“Trideset godina od Zadrine pogibije, njegov primjer još je jači poticaj svima nama da nikada ne odustanemo od borbe za bolju, uspješniju, ponosnu Hrvatsku i da nikada ne prestanemo pridonositi dobru!”, poručio je ministar Banožić.U sklopu prigodnog programa, najboljem polazniku 29. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole “Blago Zadro” bojniku Goranu Mikulecu uručena je Plaketa Grada Vukovara i novčana nagrada u iznosu od 6.000,00 kuna koju je dao u humanitarne svrhe šesteročlanoj obitelji iz Vukovara.

Bojnik Mikulec istaknuo je kako je ponosan što je Plaketu dobio na dan kada se obilježava 30. obljetnica pogibije general-bojnika Blage Zadre čije ime nosi škola Hrvatskog vojnog učilišta. “Svi polaznici s posebnim pijetetom ističu naziv Zapovjedno-stožerne škole ‘Blago Zadro’ jer general Zadro istinski je heroj Domovinskog rata”, rekao je bojnik Mikulec.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI