Banožić novi ministar obrane, Horvatu graditeljstvo i imovina

Foto: Cropix

Mario Banožić, dosadašnji ministar državne imovine, prilično je izgledan kandidat za novog ministra obrane. 

Nakon što se odustalo od spajanja resora obrane i branitelja zbog pritiska unutar HDZ-a, jer su neki visokopozicionirani HDZ-ovci, kako doznaje dnevnik, argumentirali da ne bi bilo pametno zamjeriti se braniteljima nakon što će predstavnik SDSS-a postati potpredsjednik Vlade, definitivno je odlučeno da će ministar hrvatskih branitelja ostati Tomo Medved, ali da će preuzeti i potpredsjedničko mjesto u Vladi za nacionalnu sigurnost, odnosno bit će drugi čovjek u Vladi.

Budući daje pozicija ministra obrane ostala prazna nakon što je Damir Krstičević dao ostavku, a da Plenković i dalje želi Banožića u Vladi, on se nametnuo kao kandidat za tu poziciju, iako to nije konačna odluka.

No, iz više izvora u stranci i u Vladi doznajemo kako je dosta izgledno da će postati novi ministar obrane.

Darko Horvat bio bi ministar graditeljstva i državne imovine, dok ostaje otvoreno pitanje turizma.



Još uvijek postoje opcije da se turizam pripoji jednom od ministarstava i to megaministarstvu gospodarstva i energetike koje će voditi Tomislav Ćorić, ali jučer se pojavila informacija i da bi se Ministarstvu turizma zapravo pripojio resor zaštite okoliša ili da bi čak ostalo zasebno Ministarstvo.

U Vladi su svjesni da turizam i dalje mora biti važan resor, posebno sada u koronakrizi kada je taj sektor pretrpio veliku štetu, donosi Jutarnji list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI