BANOŽIĆ DRUGOG DANA U ALBANIJI: Nada se većoj suradnji u vojno-gospodarskom sektoru

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić u srijedu je posjetio Pukovniju za specijalne operacije Glavnog stožera vojske Albanije, u sklopu drugog dana službenog posjeta Albaniji, kazali su iz ministarstva obrane.

Banožić se susreo s albanskim zapovjednikom kopnene vojske brigadnim generalom Arbenom Kingjijem i zapovjednikom ROS-a brigadirom Arbenom Zanijem. Pripadnici Pukovnije za specijalne operacije izveli su pokaznu vježbu.

Ministar Banožić rekao je da pripadnici albanske vojske pokazuju visoku razinu profesionalizma i vještina te kako vjeruje da će vojske dviju država u budućnosti još više međusobno razmjenjivati iskustva i znanja.

“Siguran sam kako će ovaj posjet Republici Albaniji potaknuti suradnju dviju država u više segmenata, primjerice u vojno-gospodarskom sektoru”, izjavio je.

Ministarstvo je priopćilo i kako se tijekom susreta ponovo istaknula dosadašnja uspješna bilateralna suradnja na području školovanja i obuke, a dogovoreno je i produbljivanje suradnje upravo na tim područjima.Facebook Comments

Loading...
DIJELI