‘BANDIĆEVCI’ SU LANI OD GRADA ZAGREBA DOBILI MILIJUNE: Čak 427 ljudi primalo je i po 16.000 kuna mjesečno

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

U posljednjoj godini mandata Milana Bandića ugovore o djelu za obavljanje raznoraznih usluga i poslova s Gradom Zagrebom sklopilo je 427 osoba, piše Jutarnji list.

Za sve usluge naručene preko takvih ugovora tijekom 2020. godine iz gradskog je proračuna isplaćeno 9,942 milijuna kuna.

Za to kako su se i za što točno trošili silni milijuni zainteresirao se u svibnju ove godine Gradski kontrolni ured te izvršio reviziju sklapanja i izvršenja ugovora o djelu u svim gradskim upravnim tijelima.

Među srećkovićima koji su s Gradom dogovorili masne honorare našli su se i stari Bandićevi prijatelji i suradnici.

Najbolje je prošao Miodrag Demo, bivši saborski zastupnik Stranke rada i solidarnosti koji je kao vanjski suradnik od Grada Zagreba na ime ugovora o djelu dobio ukupno 199.962 kuna.



Glumac Zlatko Vitez lani je s gradom sklopio sedam ugovora o djelu koji su zagrebački proračun stajali ukupno 93.316 kuna.

Isti ugovor “za savjetovanje na području kulture” i za isti iznos grad je sklopio s Duškom Ljuštinom, bivšim zagrebačkim pročelnikom obrazovanja, kulture i sporta.

Dobro je prošao još jedan bivši Bandićev pročelnik Silvije Novak. Kao vanjski suradnik, lani je s gradom potpisao četiri ugovora o djelu ukupne vrijednosti 113.321 kunu.

Iz zagrebačkog je proračuna tijekom 2020. godine isplaćeno 123.977 kuna za podmirenje troškova angažmana Jelene Čeklić za usluge “koordinacije odobravanja i organiziranja manifestacija i postavljanja otvorenih terasa, reklama i panoa”.

Dugogodišnji zagrebački ministar financija Slavko Kojić lani je gradski proračun stajao 159.970 kuna za analize “utjecaja poreznog sustava na javne financije i proračun grada” te “poslovanja trgovačkih društava u vlasništvu grada”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI