BANDIĆEVA SURADNICA NIJE NIMALO IZNENAĐENA: ‘Tomašević je reagirao točno onako kako je trebao’

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

I nakon Pripuza dogodio se Pripuz. Tako se može reći nakon svega što se dogodilo posljednjih dana.

Iako je Tomislav Tomašević uvijek aludirao da dugogodišnji suradnici pokojnog Milana Bandića, biraju tvrtke Petra Pripuza jer ga vole ili ih je on nečime zadužio, no sad je i sam vidio da jednostavno nije moglo biti drugačije. Problem je, dodaju, što ih je on zbog toga napadao.

“Očekivala sam ovakav razvoj događaja. Tomašević je reagirao točno onako kako bi reagirao bilo tko tko poštuje zakon o javnoj nabavi. Jednostavno je odabrao najpovoljniju ponudu”, kazala je za Večernji list Mirka Jozić, donedavna pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, pod čiji je sektor spadao i otpad.


Podsjetimo, Grad Zagreb raspisao je natječaj za biootpad u vrijednosti 36,5 milijuna. U rujnu su stigle dvije ponude, jedna iz tvrtki u vlasništvu Petra Pripuza, a druga austrijskog Saubermachera. Tvrtke CE-ZA-R, Eko-flor plus i Reoma Grupa dale su ponudu na 33,6 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 42 milijuna s porezom, a Austrijanci su ponudili 36,3 milijuna bez PDV, tj. 45,3 milijuna s porezom.

Tomašević je, unatoč zaoštrenim odnosima s Pripuzom, ipak odabrao njegove tvrtke, što je opravdao “ekonomski najpovoljnijom ponudom”.Facebook Comments

Loading...
DIJELI