BANDIĆEV OKRŠAJ S TEDESHIJEM: Što se doista dogodilo te kobne noći?

Foto: Cropix

Što se točno zbilo u sukobu između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Emila Tedeschija, sina predsjednika Atlantic grupe, pitanje je to koje se samo po sebi nametnulo nakon niza medijskih napisa o ovome incidentu.

Sve je počelo s tekstom u Nacionalu iz kojega je vidljivo da je situacija čiji je glavni protagonist 24-godišnji Tedeshi znatno ozbiljnija od obične svađe. Na napise ovog tjednika reagirao je Bandić koji je kazneno prijavio sina poznatog hrvatskog poduzetnika prema kojem je bio prilično neumjesan.

Nemili događaj odvio se početkom svibnja u večernjim satima na području između Ksaverske i Medvedgradske ulice. Tim se terenom Tedeshi vozio u Mercedesu, dok je Bandić bio suvozač u Peugeoteu 208 kojim je upravljao njegov suradnik Robert Ljutić. Tedeschi je prema tvrdnjama iz Bandićeva automobila dvojku primjetio tijekom stajanja na semafora, i tada krenuo za njima pretičući ih velikom brzinom i vožnjom po lijevom traku. Kada ih je stigao Tedeschi im je prema Bandićevoj verziji uputio niz uvreda, a osim toga, krivudao je po cesti tako da ga Ljutić nije uspjevao preteći pa ih je u dva navrata nastojao zaustaviti i izgurati sa cesta, jureći po ulici.

“Uredi grad klošaru”, riječi su koje je mladi Tedeshki prema Ljutićevoj verziji priče uz ostalo uputio uplađenom gradonačelniku koji je od svojeg vozača zatražio da stane na parking obližnjeg restorana u kojega je Bandić uznemiren i ušetao. Ljutić je ostao ispred restorana pa je imao prilike vidjeti Tedeshija kako se obraća suvozačici tvrdeći da je Bandić ušao unutra. Zbog nemilog događaja Bandić se prema vlastitom priznanju obratio liječnicima, dvije noći nije spavao, a zatim je pomoć zatražio od nadležnih institucija.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI