Bandić tvrtki pokojnog odvjetnika Hanžekovića dodijelio 100 tisuća kuna: Evo objašnjenja

Screenshot

Suočeni s krizom u poslovanju, ali i s nemogućnošću isplate dugovanja, predstavnici Hanza medije nedavno su ušli u predstečajnu nagodbu. Ona im je, među ostalim, onemogućavala apliciranje na natječajima za financijska sredstva kako iz europskih fondova, tako i iz sredstava lokalnih jedinica koja se također temeljem javnih natječaja dodjeljuju i predstavnicima pojedinih medija.

No, po svemu sudeći, iz predstečajne su izašli i uspješno stali na noge, a to potvrđuju i sredstva koja im je ovih dana dodijelio Grad Zagreb. Riječ je o iznosu od sto tisuća kuna, koje je Grad Zagreb uz potpis gradonačelnika Milana Bandića, odobrio na temelju razdjela 25. Gradskog ureda za sport i mlade. ”Sredstva iz točke 1. ovog zaključka doznačit će se društvu Hanza media”, piše u dokumentu objavljenom na gradskim mrežnim stranicama, a u kojem se dodaje kako će Grad Zagreb i Hanza media sklopiti ugovor o korištenju iz prve točke zaključka.

Drugim riječima, novac predviđen za mlade, odlazi na račun Hanza medije, tvrtke kojom je do smrti vladao poznati odvjetnik Marijan Hanžeković. Danas se pak, kao vlasnici Hanze navode KCV savjetovanje d.o.o. te Ana Hanžeković koja je ujedno i članica društva, i članica Uprave.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI