BANDIĆ STAO UZ ŠTRAJKAŠE: ‘Divjak je nesposobna, neka premijer još danas lupi šakom o stol!’

twitter

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rano jutros održao je konferenciju za novinare u prostorijama svoje stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti. Riječima ”car je gol” osvrnuo se na štrajk učitelja i nastavnika. Referirao se na sinoćnju izjavu šefa HNS-a Ivana Vrdoljaka koji je kazao da ako Vlada ne pristane na zahtjeve sindikata, nemaju što tražiti u Vladi.

Zagrebački gradonačelnik u svom govoru nije štedio HNS niti njihovu ministricu Blaženku Divjak kazavši da im se ”fućka za građane” te da će ”zadnji izaći iz koalicije” jer su im ”slatke foteljice”. Prozvao je ministricu nesposobnom. “Blaženka Divjak je nesposobna. Novca ima u obrazovanju, neka se novac za informatiku da za plaće. Neka premijer još danas riješi to i lupi šakom o stol”, kazao je Bandić.

Napominje da traži povećanje plaća u školstvu od 17 posto do sredine iduće godine. ”Mi nismo dio koalicije, nemamo ništa potpisano, ali podržavat ćemo Vladu i dalje”, rekao je Bandić. Istaknuo je da je upitna sigurnost djece. ”Za prioritete mora biti novca, demografija, obrazovanje i rad i zapošljavanje. U Ministarstvu ima novca”, rekao je Bandić.

Podupire, kaže, štrajk učitelja. ”Žalim roditelje i pozivam premijera kao druga stranka vladajuće koalicije koja ne traži fotelju da hitno reagira i riješi problem. Ministrica to neće, ili ne zna ili ne želi. Ili kombinacija oboje. To nije uvjet Vladi, to je uvjet svih uvjeta da bismo opstali”, kazao je Bandić.

”Danas sam možda najtužniji u životu. Mislili su da će se to samo od sebe riješiti. Samo zadovoljan učitelj kao temelj obrazovanja može učiti informatiku, ako nema učitelja nema ni informatike”, zaključio je Bandić.



Podsjetimo, danas je počeo štrajk u svim osnovnim i srednjim školama, a od sutra svaki dan štrajka po nekoliko županija. Mirenje sindikata i Vlade je propalo, a štrajk će trajati do ispunjenja zahtjeva – povećanja koeficijenta složenosti poslova za šest posto.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI