Bandić o lonac-prosvjedu: Toliko radim da ne čujem lupanje

Foto: Cropix

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je će se zbog intenziviranja građevinskih radova u području Gornjeg i Donjeg grada te Podsljemena, zbog sanacije šteta od potresa, svakodnevno odvoziti građevinski otpad s ulica.

“To je nalog svim trgovačkim društvima u vlasništvu Grada. Daj Bog da i sutra kiše malo padne da opere ulice, na taj način ćemo imati čist Zagreb koliko u ovom trenutku može biti”, kazao je Bandić.

O balkonskom prosvjedu kojim građani petkom iskazuju nezadovoljstvo njegovim vođenjem grada, Bandić je rekao da ga organiziraju njegovi bivši i budući protukandidati, a da lupu građana nije čuo, jer “toliko radi da ne čuje lupanje”.

Izvijestio da će u ponedjeljak u 5 sati ujutro krenuti javni prijevoz, a vozit će autobusi.

Tramvajski promet puštat će se postupeno. U prvoj fazi tramvaji će prometovati od Dubrave prema Novom Zagrebu, a drugoj od Dubrave do Črnomerca, a zadnja faza će ići od Draškovićeve do Črnomerca, kroz granični dio Donjeg i Gornjeg grada koji je najviše oštećen u potresu.



Bandić je komentirao i zabranu rada nedjeljom, rekavši da i do sada, trgovine u pravilu nedjeljom nisu radile.

“Nedjelja je za odmor, to se odnosi na sve ljude koji rade pet ili šest dana u tjednu. Zabrana se neće bitno odraziti na gospodarsku bućnost Zagreba i Hrvatske”, istaknuo je Bandić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI